Треньорът на Берое 2004 Радостин Александров ще бъде на стаж

...
Треньорът на Берое 2004 Радостин Александров ще бъде на стаж
Коментари Харесай

Берое прати треньор на стаж в Манчестър Сити

Треньорът на Берое 2004 Радостин Александров ще бъде на стаж в академията на Манчестър Сити. Той ще наблюдава работата при групите, които са близки до тази, която води – U16/U15 и U14 като се запознае от близо с подготвителния им развой, качествата и равнището на играчите в тези възрасти. Престоят на младият експерт стартира от 5 декември и ще продължи до 14 декември.

В академията на „ жителите “ Радостин Александров ще има опцията да научи новите условия и наложената методика от мениджъра на първия тим Пеп Гуардиола към по-малките, който записва рекордно показване със Сити във втория си сезон отпред на клуба.

Вече втора година академията на Манчестър Сити работи с рекомендациите и насоките наложени от един от най-успешните треньори в актуалния футбол, а треньорът от ДЮШ на Берое ще може да се запознае обширно с тях. След престоя си в Манчестър, Радостин ще гостува на друга продуктивна и именита академия – тази на Нотингам Форест.

Там той ще има цялостен достъп до всичко, което му съставлява интерес във възрастите сред U12 и U16 – от подготвителен развой, до проби, методика, обмисляне, разбори и в елементи ще може да се запознае с работата на другите звена в Академията на двукратните европейски първенци. Освен тренировките, наставникът на „ Берое “ 2004 ще следи и мачове на академиите на Манчестър Юнайтед, Бирмингам и Нотингам Форест.

Това е поредна специализация за Александров, като при започване на годината той пътува за Гана, с цел да се запознае с футболната конюнктура там и да даде насоки и рекомендации в една от проспериращите футболни академии в африканската страна.

През лятото пък той бе на едноседмичен престой в Лестър, където бе дружно с двама от своите футболисти от тима на Берое 2004 – Монир Ал Бадарин и Красимир Тодоров и наблюдава работата в академията на „ лисиците “ при тимовете на U14 и U13.

През годината младият експерт бе на курс за Кондиционен треньор към Българската треньорска школа по футбол и бе на образование в Гърция, където дружно със своя сътрудник от ДЮШ на Берое Иван Желев, се явиха на второто равнище на най-хубавата стратегия за техническо развиване в света – „ Coerver “.

В предходни години Александров е посещавал академиите на Бирмингам, Лестър, Уест Бромич Албион, Рединг и Нюкясъл. Треньорът е в ДЮШ на Берое от март 2015 година като сега е треньор на родените през 2004 година

От поемането на този набор, тимът има 41 победи в 41 срещи в Областните шампионати, като тази серия продължава близо 2 години и датира от времето, когато тимът се състезаваше още на Футбол 9.

Този сезон момчетата на младият ментор са преди всичко в Областното състезание при една година по-големите с цялостен актив от точки и не престават да усъвършенстват рекордното си достижение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР