Треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани показа самочувствие преди дербито

...
Треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани показа самочувствие преди дербито
Коментари Харесай

Компани: Нямам търпение за мача с Байер Леверкузен

Треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани сподели самочувствие преди дербито против Байер Леверкузен в Бундеслигата, съобщи ДПА.

Байерн загуби купата през предишния сезон, откакто 11 следващи години бе непроменяемо първенец на Германия, само че през тази година стартира с четири следващи победи в Бундеслигата и води в класирането с 3 точки пред противника си.

" Добре е, че всички се вълнуват от този мач. Очевидно ще бъде значим дуел против най-хубавия тим в последните 12 месеца ", сподели Компани на конференция в петък.

" Нямаме самообладание за мача, няма да бъде елементарно. Искаме да се пробваме против добър противник на " Алианц Арена ". Байерн постоянно е любимец, даже когато играе против първенеца ", добави белгиецът.

Неопитният Компани бе неочакван избор за треньор на Байерн през лятото след напускането на Томас Тухел. Белгиецът води преди този момент изпадналия от Висшата лига Бърнли.

" Байерн постоянно желае да господства и да впечатлява с играта си. Ключово е, че сме домакини. Няма по какъв начин да не покажем най-хубавото от себе си ", надява се някогашният капитан на Манчестър Сити.

Байерн вкара 20 гола в последните си три мача във всички шампионати, само че Компани не чака голово шоу и против отбора от Леверкузен, който е постоянен в отбрана.

" Те реализираха нещо особено предишния сезон. Беше забавно да се следи ", призна Компани.

Нападателят Матис Тел е подготвен да мача, до момента в който вратарят Мануел Нойер е под въпрос, откакто пропусна и успеха над Вердер Бремен с 5:0 преди седмица поради проблем в слабините.

" Ще решим на следващия ден, Мануел тренира към този момент ", сподели треньорът.

Имаше спекулации, че Нойер може да се върне в националния отбор на Германия след тежката травма на Марк-Андре тер Щеген, само че спортният шеф на клуба Кристоф Фройнд съобщи, че това е персонално решение, което футболистът ще вземе, защото не е обсъждано с управлението на Байерн.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР