Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, говори след победата

...
Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, говори след победата
Коментари Харесай

Томас Тухел за Мюлер: Трябва да взимам трудни решения, но в противен случай няма да постигнем целите си

Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, приказва след успеха с 2:1 над Вердер Бремен. Срещата беше от 31-ия кръг на Бундеслигата, а след нея трябваше да дава отговор и на въпроси за Томас Мюлер, който още веднъж остана запаса. 

" Заслужена победа. Мисля, че контролирахме мача до последните 5 минути. Можеше да водим и с 3:0, само че ни липсваше успокоение и точност. Като цяло играхме добре и победихме справедливо. На този стадий от сезона е значимо да запазим непоклатимост, да сложим играчите на позициите, на които се усещат удобно и да не усложняваме нещата. Имаме положителни играчи и положителни характери в тима ", стартира Тухел. 

" В Байерн е значимо да има 13,14,15 играчи, които постоянно са подготвени да са титуляри. Такива, които могат да вземат решение мачовете и когато са титуляри, и когато влязат от аварийна пейка. Лирой Сане се оправи добре, а Томас Мюлер внесе добра сила ". 

Наставникът на Байерн разяснява и представянето на Садио Мане. " През първото полувреме направи няколко механически неточности и беше нехаен. През втората част беше по-ангажиран, откри положителни позиции в наказателното поле и се оправи добре ". 

" Можем да се оправим по-добре и да бъде по-ефективни. Бях благополучен, че успяхме да го създадем през второто полувреме. Щастлив съм, че Лирой вкара, това беше значимо. Казах " най-сетне " при гола му, тъй като завършихме чиста ситауция без съмнение, спомагателен пас или неточност. Беше обстановка двама на един на крилото и я изиграхме без съмнение ". 

Тухел разкри и за какво Томас Мюлер още веднъж не стартира като титуляр. " Начинът, по който Томас тренира и въздействието му върху тима, е ужасно. Той не стартира против Херта поради проблеми с гърба. Днес взехме решение да стартираме със същите играчи, тъй като Серж Гнабри вкара гол, а Джамал Мусиала тренира извънредно добре. Трябва да взимам сложни решения, само че в противоположен случай няма да реализира задачите си. Това е всичко, което мога да кажа ". 

На въпрос дали не " инициира края на кариерата на Мюлер " той отговори. " Знам, че Томас има специфична роля тук. Получава това и от мен. Надявам се, че го усеща. Разбирам дебата, само че това е малко прекомерно. Уважението би трябвало да бъде непокътнато. Имам огромно почитание към Томас Мюлер, само че също и към тези, които започват. Има и други играчи, които стоят на пейката. Всички би трябвало да свикнем, че има решения, които би трябвало да се взимат ". 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР