Треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач даде обширно интервю пред

...
Треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Нико Ковач: Няма да се спрем пред нищо

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач даде обстойно изявление пред клубната телевизия на баварците. Бившият ментор на Айнтрахт (Франкфурт) приказва за възвърналото се самоучвствие в редиците на първенците, направи равносметка на първите си шест месеца отпред на тима също както и за идните мачове с Ливърпул в елиминациите на Шампионската лига. Мюнхенският отбор е втори в класирането след мачовете от първия полусезон в Бундеслигата, изоставайки на шест точки от водача Борусия (Дортмунд).

“Поглеждайки обратно към тези първи шест месеца, няма по какъв начин да отрека, че бяха много прочувствени. Имахме както положителни, по този начин и тежки моменти. Най-важното е, че сме на прав път. За първи път от 10 години Байерн приключва груповата фаза в Шампионската лига без загуба, а в същото време продължаваме да се борим в шампионата и за Купата. Смятам, че си възвърнахме самочувствието и момчетата са пределно стимулирани да дадат всичко от себе си във втората половина на сезона и да се впуснат в гневна борба за купата с Дортмунд”, споделя Ковач пред FC Bayern TV.

“Никога не съм обръщал внимание на това, което се въртеше из медиите. Опитвах се да изолирам рецензиите допустимо най-вече. Исках да взимам решения свободно, като всичко да бъде основано на това, което виждам в подготвителния развой. Успях да се оправя за момента”, продължава някогашният хърватски национал.

“Смятам, че изиграхме някои много положителни мачове. Например при започване на сезона против Шалке 04, спечелихме с 2:0 и напълно доминирахме срещата. Както и в последните кръгове, изключително против Хановер 96. Но също по този начин има дуели, от които не съм по никакъв начин доволен”, отговори Ковач на въпрос в кои мачове е бил най-доволен от футболистите си.

“Всичко се случва извънредно бързо в нашата сфера. Ако нещо е било хубаво през вчерашния ден, то през днешния ден към този момент не е. Важно е да запазиш успокоение. Треньорите ми постоянно са повтаряли това през години. За благополучие съм работил с много положителни експерти и в никакъв случай не се паникьосвам”, разкрива Ковач.

“Ливърпул е страховит противник и огромно предизикателство - и за мен, и за футболистите. Но преди този момент имаме пет мача за състезание и един за Купата. Трябва да се концентрираме върху това, а чак по-късно да отправим взор към ШЛ. Ще бъдем готови перфектно”, споделя той по адрес на жребия в Шампионската лига.

“Обещавам на почитателите, че ще работим крепко и няма да се спрем пред нищо, с цел да успеем. Искаме да честваме дружно с тях в края на сезона”, приключва Ковач.

Родения в Берлин експерт към този момент натрупа 26 мача отпред на Байерн, в които има 18 победи, 5 равенства и 3 загуби. Баварците имат приблизително по 2.27 осъществени попадения и позволяват по 0.92 гола в този интервал, като са спечелили по 2.27 точки на мач. Бундеслига 17 кръг, събота 22 декември  Айнтрахт Франкфурт 0:3краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР