Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че ще напусне поста

...
Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че ще напусне поста
Коментари Харесай

Шави напуска треньорския пост в Барселона през юни

Треньорът на Барселона Шави Ернандес съобщи, че ще напусне поста си в края на сезона, откакто тимът му бе надвит с 5:3 от Виляреал в Ла Лига.


" На 30 юни ще напусна клуба. Това е решение, което взех дружно с президента и целия екип ", съобщи Шави пред кореспонденти.

Шампионът Барселона, който е трети в горната част на шампионата, изостава на 10 точки от водача Реал Мадрид, като отбраната на купата му на процедура е завършила.

След елиминирането на Атлетик Билбао в Копа дел Рей тази седмица и разгрома от Мадрид във финала за Суперкупата на Испания по-рано през януари, Хави съобщи, че е взел решението " за положителното на клуба ".

" Мислех за клуба... и на първо място за играчите. Имам възприятието, че действам вярно и работя със здрав разсъдък. Мисля, че клубът се нуждае от смяна на динамичността, тъй като в този момент е е доста отрицателна ", акцентира той.


Шави, който пое поста през ноември 2021 година, изведе Барселона до Суперкупата на Испания и купата в лигата през предишния сезон, като тимът беше построен към мощната отбрана.

Тази година обаче съставът не се показва добре в отбранителен проект, а през днешния ден Барселона позволи пет гола в Ла Лига вкъщи за първи път от 1963 година насам.

Шави означи, че даже в случай че Барселона завоюва Шампионската лига, той няма да промени решението си и да остане в клуба. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР