Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини разкри, че е бил

...
Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини разкри, че е бил
Коментари Харесай

Треньорът на "Аталанта" бил с коронавирус на мача с "Валенсия"

Треньорът на " Аталанта " Джан Пиеро Гасперини разкри, че е бил с ковид в деня на мача от Шампионската лига против " Валенсия ".

Бергамо бе едно от огромните огнища на пандемията от COVID-19 в Италия и доста специалисти считат, че точно този мач от 1/8-финалите на шампионата, игран на " Сан Сиро ", е една от главните аргументи за разпространяването на болестта на Апенините и в Испания.

" Мислех, че няма да мога да отида и да повеждам тима в този ден. Чувствах се зле в деня преди мача против " Валенсия ", а по-късно следобяд в деня на мача се почувствах още по-зле ", споделя Гасперини в изявление за La Gazzetta dello Sport.

" Ако погледнете фотосите от мача, не изглеждах добре на треньорската пейка. Това беше 10 март. Две нощи по-късно не спях добре. Нямах температура, само че се усещах по този начин като че ли имам ", добави той.

" На всеки две минути минаваха коли за спешна помощ, тъй като наоколо има подготвителна болница. Звучеше като военна зона. През нощта си мислех, какво ще стане с мен, в случай че вляза в болница? Не мога да отида в този момент, имам още доста неща за извършване. По някакъв метод се майтапих със себе си, с цел да облекча настроението си, само че въпреки това в действителност си мислех за това. На 14 март (събота) имах най-трудната подготовка от години – един час на бягащата пътека, плюс 10 км тичане. Чувствах се мощен. "

Сред признаците, че сте болен от COVID-19, е загубата на усет: " Ден по-късно тимът получи храна и шампанско от готвач със звезда " Мишлен ", който е почитател на " Аталанта ". Опитах питието и споделих, че това е вода. Храната имаше усет на самун. Напълно бях изгубил чувството си за усет ", споделя още Гасперини.

" Останах на подготвителната база в Зингония три седмици. Когато се прибрах в Торино, постоянно съблюдавах общественото разграничаване със брачната половинка и децата ми. Не съм имал тресчица, не съм имал в никакъв случай температура. Не съм си правил тест, само че преди 10 дни кръвните тествое потвърдиха, че съм бил инфектиран от COVID-19. Имам антитела, само че това не значи, че в този момент съм ваксиниран ", продължи наставникът на " нерадзурите ".

" В Бергамо има дълбока горест. Въздухът е изпълнен с горест, усеща се на всички места, по улиците, в очите на хората, в затворените питейни заведения и заведения за хранене, в тишината на моя другар, който загуби татко си. Ще минат години, с цел да разберем същинските аргументи за случилото се, тъй като това беше центърът на нещастието. Всеки път, когато се замисля ми звучи толкоз неуместно. Пикът на спортната наслада съответствува с дълбините на отчаянието на Бергамо. "

" Аталанта " може да помогне на Бергамо да се изправи още веднъж на крайници, като в същото време почитаме болката и траура на всички. Ще отнеме време, преди да забележим още веднъж радостните подиуми на площада или на летището, само че хората от Бергамо са горещи и ще се оправят. Този тим остана обвързван със страданието на града. Никой от играчите не напусна града по време на пандемията и те ще съставляват Бергамо на терена ", приключи Гасперини.

Футболният сезон в Италия ще бъде възобновен на 20 юни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 513 14 140 1 074 Света 6 179 213 28 730 371 297 2 747 414 Заразени* Нови Починали България 2 513 14 140 Света 6 179 213 28 730 371 297
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР