Треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков даде интервю за клубния

...
Треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков даде интервю за клубния
Коментари Харесай

Елин Топузаков: Очаквам гореща подкрепа от феновете на Арда

Треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков даде изявление за клубния уебсайт, в което приказва по всички тематики, които вълнуват последователите на клуба. Ето какво съобщи Топчо (б.а. - с леки съкращения):

Г-н Топузаков, по какъв начин върви подготовката на АРДА?

- Искам да благодаря на управлението на футболния клуб, че както предходната, по този начин и тази година имаме най-хубавите условия за подготовка. Като се стартира от базата, хотел, възобновяване, подготовка. Теренът в Разлог, на който упражняваме също е в много положително положение. Още сме при започване на подготовката, когато е по-трудно на футболистите, само че значимото е, че има ред и дисциплинираност, на което аз държа доста в тима. В същия миг виждам едно вложение и себераздаване от всички играчи. Не мога да кажа нови и остарели играчи, тъй като всички за мен към този момент са футболисти на Арда. Предстои ни още доста работа до началото на шампионата, уповавам се да няма контузени и да стартираме както би трябвало.

На какъв стадий е селекцията към този миг?

- Селекцията е един отворен развой, още повече, че трансферният прозорец е отворен до края на август, когато ние ще сме почнали към този момент шампионата. Естествено спортно-техническият щаб в случай че реши, че имаме потребност да се подсилим с още играчи, с цел да вдигнат равнището, ще се опитаме да ги притеглим.

Как се включиха новите попълнения, кажете освен това за бразилеца Лукас Уйлян Крузейро Мартинс?

- Всички футболисти, които пристигнаха в тима сме ги гледали и одобрили дружно със спортния шеф на клуба. Това са Румен Сандев от Пирин, Венцислав Бенгюзов от Верея, Георги Андонов също от Верея, Веселин Марчев от Локомотив Пловдив, едно младо момче Младен Стоев от Вихрен. Що се отнася за бразилеца, господин Кременлиев беше в Бразилия, и това момче бе един от тримата, които той набеляза. В момента дори той кара експериментален интервал, тъй като желаеме персонално да се убедим в неговите качества, желаеме да вземе присъединяване в няколко контроли, с цел да можем да вземем генерално решение за неговото бъдеще.

Имате ли проблеми с контузени футболисти?

- Единствено Иван Караджов, който бе опериран преди време, и Атанас Чепилов , който в последния кръг на шампионата контузи своя гален. Двамата упражняват самостоятелно и чакам да три - четири дни да се включат в главната група.

Очаква ви сериозна борба във Втора Лига, следите ли противниците по какъв начин се приготвят?

- Смея да настоявам, че всеки един треньор в България би трябвало да следи какво се случва с другите тимове. Аз върша същото и е разумно да съм осведомен с нашите противници. Искам да съм наясно с какво ни чака, с цел да можем да сме готови за това нещо. Когато наближат самите срещи ще създадем и разузнаване на самите тимове. Но най-важното е да реализираме това, което ние сме си сложили като задача, да изградим един жанр на игра, който треньорският щаб желае да вижда.

Какво бихте споделил на почитателите на тима, които се интересуват какво се случва на лагера в Разлог?

- Надявам се да бъдат прелестно сюрпризирани, уповавам се да идват още повече на стадиона, още повече, че ще домакинстваме във Втора лига на нашия стадион. Очаквам гореща поддръжка от тях, те демонстрираха по какъв начин се прави това през миналия сезон, и от ден на ден да се гордеят с тима, а ние да ги радваме с победи.

 Арда (Кърджали) показа трима нови
Арда (Кърджали) показа трима нови

Бразилец се причисли към новака във Втора лига

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР