Треньорът е оптимист за първия мач от Лига на конференциите

...
Треньорът е оптимист за първия мач от Лига на конференциите
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Цяла Европа ще говори за ЦСКА при успех в Рим

Треньорът е оптимист за първия мач от Лига на конференциите против Рома Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов приказва преди заминаването на отбора за гостуването на Рома в първи  от груповата фаза на Лигата на конференциите.

„ Тръгваме с задачата да покажем добър футбол и да се противопоставим доста добре. Ако може да надделеем. Отиваме за положителен резултат и да защитим името на ЦСКА, което е построено в Европа. Искам да видя експанзия и тази скорост, която отборът има, да бъде на 100% показана. И тази успеваемост, която ни липсваше против Славия. В последна сметка по тази причина се трудим от началото на мача да отбележим попадения “, съобщи Младенов.

„ Трябва да се оправим. От идването ми в ЦСКА съм с проблеми с контузени, оперирани и заболели състезатели. Трябва да се оправим. До този миг го вършим и дай Боже да продължаваме. Разчитам, откакто се приберем в идващите мачове от шампионата един по един да стартират да се връщат контузените, тъй като имаме потребност от всички футболисти “, показа още наставникът на ЦСКА.

„ Видно е, че има въодушевление в тима. В диалозите с футболистите и тренировките се усеща такова. Има позитивизъм и самочувствие, което е подплатено. Това, което направихме с Виктория Пилзен може да им служи за образец. Тази конфигурация би трябвало да я има в играта, с цел да се поздравим първо с положителни мачове, а след това и с резултати “, сподели опитният експерт.

„ Качваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. Защо да не вземем нещо от Рома? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротурнирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-хубавият треньор в света. Играем като еднакъв с еднакъв. Това е спомагателна мотивация. Може единствено да спечелим от такива мачове и го вършим. Не единствено точки, а опит, самочувствие и престиж, тъй като в случай че реализираме добър резултат, цяла Европа ще приказва за  “, съобщи Младенов.

„ Разбира се, че е предизвикателство. Виждате, че в Топ 10 на Европа първи е Моуриньо. Това задоволително приказва за класата на този тим. Имат доста равностойни играчи. Топ футболисти. Ще забележим по какъв начин ще се изненадаме “, добави още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР