Тренто нанесе тежка загуба на Модена като гост с 3:0

...
Тренто нанесе тежка загуба на Модена като гост с 3:0
Коментари Харесай

"Тренто" запази второто място след убедителна победа срещу "Модена"

" Тренто " нанесе тежка загуба на " Модена " като посетител с 3:0 гейма (25:19, 25:17, 25:22) в дербито на 25-ия кръг от италианската Серия А1. Играчите на Анджело Лоренцети преобладаваха през цялата среща, като най-силен в изявите си за спечелилите беше Лука Ветори, който се регистрира с 14 точки, а Аарън Ръсел добави 11.

За домакините най-резултатен бе Иван Зайцев, който приключи със 7 точни, само че поради неубедителната си игра беше освиркан от почитателите на " Модена ".

Американецът Аарън Ръсел бързо даде задатък на гостите с ас и пайп за 6:1. Играчите на Хулио Веласко се отърсиха от неприятния си старт и се приближиха на 2 точки, само че неточности на Зайцев усилиха дистанцията още веднъж на 5. " Тренто " задържа преимуществото си и затвори първата част след 25:19.

Вторият гейм също стартира мощно за възпитаниците на Анджело Лоренцети, които експресно след мощна игра на своя диагонал Лука Ветори поведоха с 9:5. Даниеле Мацоне сподели подлия си начален удар, намаляйки изоставането за 9:11, преди опитният Ветори още веднъж да блесне и да усили преимуществото на 4. Впоследствие грешките на " Модена " успокоиха гостите и те поведоха с 22:14 след нов ас. Аарън Ръсел довърши започнатото с директна точка от начален удар за 25:17.

Снимка: legavolley.it

Третата част също започва мощно за отбора на " Тренто ", който бързо дръпна с 9:5. Пусната топка на Зайцев понижи разликата на 8:10. Грешка на Урош Ковачевич и ас на новото попълнение на домакините - Кевин Тили, даде задатък на " Модена ".

Играчите на Веласко поведоха с 2 точки за 16:14 след сполучливия блок-аут на Джулио Пинали, само че грешките в дългите разигравания зачестиха и " Тренто " завоюва най-оспорвания гейм с 25:22.

С успеха си " Тренто " резервира втората си позиция в класирането с 63 точки и е на 3 от водача и защитаващ купата си отбор на " Перуджа ". " Модена " позволи да бъде подравнен на четвъртото място от " Милано ".
Снимка: legavolley.it
В друга среща от кръга " Лубе Чивитанова " победи с 3:0 като посетител изпадналия във втора дивизия " Кастелана Гроте ". Най-резултатен за гостите беше българският национал Цветан Соколов, който приключи с 19 точки (4 аса, 3 блокади).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР