Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на

...
Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на
Коментари Харесай

Тренировъчен лагер за питбули убийци е разкрит в центъра на Перник

Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на Перник. Питбул с кървяща зурла е открит в добре затулен двор в самия център на града.За да бъдат настървявани за същинските боеве, тези кучета би трябвало да бъдат тренирани.

Аделина Александрова два пъти е откривала раздрани кучета в чували на тротоара пред същия двор, тъкмо до градската жп гара. „ Кучето този път беше мъжко със същите рани. Друго убито куче, отново на същото място “, показва Аделина.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди два дни нейна другарка чула кучешки писъци зад храстите. И по този начин открива базатa за питбули. „ Отворила е храстите, видяла е ужасът, който се случва. Кучето безпородно, с дълга четина, е умирало в този миг вързано за дървото. Върху него тя е видяла кафяв питбул “, споделя Аделина.
Арестуваха собственик на кучета по съмнение, че е провел боеве в село Боян Животните имали белези от пострадвания
Тя отива на мястото. В двора вижда още едно куче, кръстоска с питбул. Със строшен крайник и рани по цялото тяло. „ В този миг забелязах, че за самата ограда е вързан синджир и този синджир тогава аз го хванах и го издърпах с ръце. И по този начин издърпах кучето - доста засегнато, доста едва, питбул, кафяв, само че въобще не е същия от видеото “, споделя дамата.

Снимка: btvnovinite.bg

Според нея, в случай че едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подобаващ спаринг сътрудник за последващи първенци. И върху него се вършат тренировки. Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко положение и са закарани незабавно във ветеринарна клиника.

„ Рядко се случва да работим с кучета, които са взели участие в такива биткаджийски истории “, отбелязва доктор Йордан Йорданов – ветеринарен доктор. Според него кучето е употребено за боеве, тъй като раните са съществени.

След като е обработен в клиниката, кафявият питбул беше докаран в общинския подслон за кучета. „ Ние ще продължим лекуването му, няма да позволим да претърпява това, което е преживявал до в този момент, а каква ще е ориста му, ще се произнесат институциите “, споделят от приюта.

Снимка: btvnovinite.bg

На място е намерено още едно куче. Една от хипотезите е, че ролята му е била на жертва и е било въпрос на време да бъде обещано на питбулите. Аделина Александрова е уверена, че кафявият питбул лишен от полицията не е същият, сниман да умъртвява куче.
Опасни кучета в някогашната къпалня " Мария Луиза " Поводът за безпокойството на хората е следващ случай с домашно куче, убито от други две животни в затворения басейн
От полицията в Перник обявиха, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже са арестувани за 24 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Мястото, където са открити кучетата, е благосъстоятелност на БДЖ.

„ Доколкото знам, притежателите на животните са чиновници на БДЖ “, уточни и Явор Гечев от „ Четири лапи “. Той изясни, че са изведени две животни, само че в началото са били четири, съгласно очевидци. По думите му кучетата са били в тежко положение, я полицията се е намесила бързо и съответно. За сходни действия наказванията са съществени – до три години затвор със сериозна санкция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР