Тренирайки по-интелигентно, а не по-трудно, Джоузеф Паркър в тежка категория

...
Тренирайки по-интелигентно, а не по-трудно, Джоузеф Паркър в тежка категория
Коментари Харесай

Джоузеф Паркър най-лек от 5 г. преди боя утре с Опелу

Тренирайки по-интелигентно, а не по-трудно, Джоузеф Паркър в тежка категория е в топ форма, като боксьорът от Нова Зеландия усеща, че най-хубавото от него към момента е пред него. Паркър ще се изправи против Файга „ Джанго “ Опелу от Куинсланд в Маргарет Корт Арена в сряда вечер, споделяйки най-хубавите резултати с Никита Цзю и Бенджамин Бомбър.

С тегло от 108,8 кг - най-малкото след провалянето му от Антъни Джошуа през 2018 година - Паркър изглеждаше впечатляващо на претеглянето във вторник, до момента в който се извисяваше над противника си, който сподели 97,4 кг на кантара.

Паркър, който направи професионалния си дебют през 2012 година и завоюва пояса на WBO четири години по-късно, прави оценка подготовката си като първокласна.

„ За моите 10 години в бокса това беше една от най-хубавите ми подготовки, даже преди да печеля международната купа “, сподели Паркър, чийто връх е 31-3. „ Така че тази борба ще бъде доста друга и скърбя за Файга, тъй като той е пред мен и ще получи цялостната ми мощ. “

31-годишният Паркър има своя добър другар, международен първенец на WBC Тайсън Фюри, в ъгъла си в Мелбърн, като британецът е оказал помощ да промени метода му към тренировките.

Фюри срещна Паркър с Джордж Локхарт, някогашен американски морски пехотинец, а в този момент диетолог и треньор по мощ и кондиция, който е работил с Циганския цар, както и с първенците на UFC Конър Макгрегър и Джон Джоунс.

Паркър сподели, че преди е упражнявал прекомерно доста без подобаващото гориво, само че в този момент е имал верния баланс и е цялостен с сила.

„ Имам Джордж Локхарт в лагера и той е правил хранителни и силови тренировки, а боксът постоянно е бил там, тъй че мисля, че в този момент най-сетне имаме верния баланс “, сподели Паркър.

„ Всъщност не е храната, а в действителност претренирането, тъй че да има някой там, който да ръководи времето за тренировки, времето за сън, времето за хранене – всичко това прави нещата по-лесни. “

Фюри сподели, че не може да си спомни да е виждал Паркър, който уточни корема си на кантара, в по-добра форма. „ Видях голяма смяна в Джо, формата на тялото му “, сподели Фюри. „ Никога преди не съм го виждал толкоз раздран или в толкоз добра форма, тъй че съм разчувствуван за борбата. “

Опелу има 15 победи и три загуби и две равенства. Миналия октомври той се би в Мелбърн в ъндеркартата на Джордж Камбосос-Девин Хейни, сваляйки Хеми Ахио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР