Учените извадиха това златно яйце от дъното на океана и го намериха значително променено

...
Treasure ChestbursterПо време на скорошна мисия, картографираща неизследвано преди това
Коментари Харесай

Treasure Chestburster

По време на скорошна мисия, картографираща неизследвано преди това местообитание край бреговете на Аляска, подводница с дистанционно управление от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) се натъкна на нещо неочаквано.

Гладко „златно яйце“ се появи по време на предаването на живо на мисията миналия месец, което озадачи учените на почти две мили под повърхността.

< p>„Определено има голяма стара дупка в него“, каза един изследовател по време на предаването на живо, като . „Така че нещо или се е опитало да влезе, или се е опитало да излезе.“

Докато зрителите имаха полеви дни, сравнявайки объркващия обект с емблематичните — и измислени — яйца от научнофантастичния филм на ужасите от 1979 г. „Извънземното , вероятно има земен произход.

Но учените се борят да открият подробности, дори след като са го извадили от дълбините. В края на краищата повече от 80 процента от океаните на Земята все още не са картографирани или изследвани, да не говорим за видени от хората.

„Макар и донякъде смиряващо да бъдеш объркан от това откритие, то служи като напомняне за това как малко знаем за собствената си планета и колко много ни остава да научим и оценим за нашия океан“, каза пред WaPo Сам Кандио, координаторът на NOAA Ocean Exploration за експедицията.

Golden Goose Egg

Някои експерти смятат, че обектът може да е оставен от обитател на океана.

„На пръв поглед вероятно това са останки от яйчна кутия на безгръбначно животно или може би леко наранена гъба, " Джон Копли, професор по изследване на океана и научна комуникация в Университета на Саутхемптън, каза за WaPo.

Мистериозният обект изглеждаше по-скоро като локва кафява слуз, след като Ocean Explorer на NOAA го извади от океана, разкриха снимки. „Гъделичкането“ на яйцето разкри тънка обвивка, подобна на кожа.

Но засега ще трябва да изчакаме, докато учените получат възможност да го изследват подробно в лабораторни условия, преди да получим повече отговори .

„Без подробно изследване и анализ на получените екземпляри, ние не знаем какъв е този странен обект“, каза пред вестника Даниел Джоунс, асоцииран ръководител на океанските биогеонауки в Националния океанографски център на Великобритания. „Но подчертава разнообразието от живот в дълбоките океани на света, което остава неоткрито, и значението на научното изследване.“

Още за обекта: Учените откриват странен златен предмет на дъното на Тихия океан

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР