Трайно е отстранен проблемът с подмяната на видео стрийминг сигнала

...
Трайно е отстранен проблемът с подмяната на видео стрийминг сигнала
Коментари Харесай

Отстранен е проблемът с прекъснатия видеострийминг при някои български медии

Трайно е отхвърлен казусът с подмяната на видео стрийминг сигнала при няколко български медии. Уязвимостта е затворена. Води се техническо следствие за метода на реализирането на пробива. Това оповестиха за Българска национална телевизия от Еволинк.

Едновременно с това се имплементира в допълнение равнище на отбрана и ръководство на DNS в цялата мрежа на компанията.

Еволинк се извинява на своите клиенти и феновете им за породеното стеснение.

Екипът по осведомителна сигурност на компанията ще продължи да поддържа най-висока степен на подготвеност за незабавна реакция против все по-разширяващия се набор от кибер закани, споделят от компанията и изясняват каква е била повода за казуса:

" Чрез потребление на нова накърнимост в сървърите за ръководство на имена (DNS) е инжектиран сменен запис за домейн, който се употребява от стрийминг сървърите на Еволинк. Пробивът в сигурността е открит в 20:32 на 6 март.

Проблемът е видян неотложно от дежурния екип на Еволинк и в 20:51 е отхвърлен. С тази замяна е пренасочен видео сигналът на медии в България, които употребяват стрийминг услуги от Еволинк към различен стрийминг сигнал, представящ обръщение срещу войната.

Поради характерния метод, по който работи DNS протокола, огромна част от сървърите по света са поддържали кеш с сменения запис, без да се обръщат към главните сървъри на Еволинк за правилна информация. По тази причина още няколко часа след отстраняването на случая за част от феновете по света се е показвал сменения видео сигнал ".

Изявлението на Еволинк е във връзка случая от 6 март вечерта, при който вместо ефирно лъчение в интернет платформите на няколко медии, в това число и на Българска национална телевизия, се появи посланието " Правете обич, а не война " на британски на фона на подигравка на Владимир Путин.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР