Трайна тенденция за спад на новозаразените с Ковид-19 отчитат здравните

...
Трайна тенденция за спад на новозаразените с Ковид-19 отчитат здравните
Коментари Харесай

Трайна тенденция за спад на новозаразените с COVID-19 в Русенско

Трайна наклонност за спад на новозаразените с Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско.

Спада обаче и броят на искащите да се ваксинират. За последната седмица в региона са сложени 435 дози от някоя от наличните ваксини. Близо 58% от тях са трета игла, над 30% са така наречен втора доза. Само за съпоставяне в интервала от 19-и до 25-и февруари в това число направените ваксини са с 224 повече или общо 659 сложени дози.

По последни данни са сложени общо 125 793 ваксини. От края на 2020-а, когато бе обещано началото на имунизационната акция в страната, 57 917 души от региона са със приключен имунизационен курс, т.е. имат по две дози или са имунизирани с еднодозовия препарат на „ Янсен “. Същевременно с трета игла са 20 581 русенци. Това сочи информация в Единния информативен портал.

Колкото до опцията за ваксиниране без авансово записване, от Регионалната здравна ревизия уведомяват, че през уикенда такава ще има на едно само място в областРусе и то единствено през днешния ден. Ваксини ще се слагат до 12:00 часа в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ в Русе. Осигурените препарати са на „ Пфайзер “ и „ Янсен “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР