Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му

...
Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му
Коментари Харесай

Медицинската експертиза в съда: Милен Цветков не е имал шанс да оцелее

Травмите, които Милен Цветков е получил, откакто автомобилът му е ударен от джипа на подсъдимия Кристиан Николов, са били такива, че гибелта на телевизионния водещ е била безусловно неизбежна. Това е заключението на специалистите, показали пред Софийския градски съд здравната експертиза, която бе призната от магистратите, съобщи Българска национална телевизия.

Заседанието на Софийски градски съд стартира с разглеждането на комплексната петорна техническа и здравна експертизи, които ще покажат метода на настъпване на злополуката и връзката с контузиите, довели до гибелта на журналиста.

Според експертизите колата на Милен Цветков е ударена от автомобила, ръководен от Кристиан Николов, със скорост от 98 километра в час . Тъй като автомобилът, който е управлявал подсъдимият е с много по-голяма повърхност и по-голяма маса, се е получила доста огромна кинетична сила, от която колата на Милен Цветков изхвърча безусловно в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало мощно сред шофьорската седалка и кормилото. От това настава в началото отчасти, а в следствие и цялостно скъсване на аортата . Започва кръвоизлив, който безусловно за няколко минути притиска сърцето и стопира неговата активност.

Заключението на медиците е, че при тези контузии, които са нанесени, гибелта на Милен Цветков е била безусловно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна вярна или неправилна първа здравна помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

В началото на правосъдното съвещание юристът на подсъдимия - Любомир Таков, се опита да стачкува против приемането на вчерашната експертиза, която потвърждава използването и въздействието на опиати върху държанието на младежа.

Адвокат Таков се опита да оспори, че създалите експертизата имат нужната подготовка, с цел да кажат дали той е бил под въздействие на опиати и дали те са оказали въздействие върху неговото държание. Това искане съдът не позволи. Експертизата остава призната с всички изводи и показания дадени от специалистите в правосъдна зала.

След като бъдат прегледани тези експертизи страните ще имат право да слагат свои спомагателни претенции. Ако съдът ги одобри, делото ще продължи в последващи съвещания. Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат съвещания за пледоарии, тъй че може да се каже, че делото наближава своята крайна права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР