Травматизирана мечка от Украйна, определена за нов дом в Шотландия

...
Повечето от 200-те други животни са умрели по време на
Коментари Харесай

Повечето от 200-те други животни са умрели по време на атаки или поради тежки условия - според докладите дори се смята, че някои са били изядени от руски войници.

След като се възстанови в спасителен център в Белгия, Ямпил, 12-годишна азиатска черна мечка, е записана за преместване в зоологическата градина Five Sisters в Единбург през 2024 г.

„Това е една наистина ужасяваща история, но която сме решени да гарантираме, че има щастлив край“, се казва в изявление на зоологическата градина.

„Ще струва на Five Sisters Zoo значителна инвестиция, за да стане това възможно, така че ако искате да ни помогнете да създадем перфектния дом за тази наистина забележителна мечка, моля, помислете за дарение.“

Брайън Кърън, собственик на зоологическата градина, добави, че „сърцата им се разбиха“, когато разбраха за условията на Ямпил и бяха „толкова изумени, че той все още е жив и здрав“.

Прочетете повече:
Путин и Ким ще се срещнат – най-новата война

Изображение: Ямпил остана травматизиран от войната. Снимка: Петте сестри Zoo Изображение: Условията около клетката на Ямпил, където е избухнала бомба. Pic Five Sisters Zoo. " оперативна група в селото, движеща се от дом на дом, търсейки капани и мини, които може да са поставени.

Дългият артилерийски обстрел от двете страни означаваше, че жителите издържаха на бомбардировка, от която много се страхуваха, че няма да оцелеят.

„Беше ужасно, ужасно“, каза тогава една възрастна жена със сълзи на очи. „Бяхме уплашени тогава и все още се страхуваме сега.“

Силният обстрел унищожи голяма част от предишния дом на мечката Ямпил и се смята, че само малка част от животните са оцелели.

< p>Прочетете повече от Sky News:
„Блестящо златно петно“ озадачава учените
Полицията спаси 12-футова дълга жълта змия

Изображение: Ямпил е временно обгрижен в Белгия. Снимка: Five Sisters Zoo

За да приюти Yampil, Five Sisters Zoo набира пари за адаптиране на ново местообитание за мечката и зоологическата градина казва, че ще има нужда от £200 000.

От всяко дарение, 10% ще отидат за Natuur Hulp Centrum в Белгия, където временно се погрижиха за Ямпил, докато остатъкът ще финансира новия дом на мечката, казаха от зоопарка.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР