Травис Скот обявява първото си турне след трагедията в Astroworld през 2021 г.

...
Травис Скот се готви отново да излезе на сцената почти
Коментари Харесай

Травис Скот се готви отново да излезе на сцената почти две години след трагедията в Astroworld, злополучния му концерт в Хюстън, оставил 10 убити и стотици ранени през 2021 г.

В сряда рапърът обяви, че турнето му „Utopia – Circus Maximus“ ще започне на 11 октомври в Шарлот, Северна Каролина и ще завърши в Торонто, Канада през декември, след като свири в общо 28 града в Северна Америка, според съобщение за новини .

Турнето следва изпълнението на живо на Скот в Circus Maximus в Рим, Италия по-рано този месец, което разпродаде 60 000 билета за два дни и предизвика опасения от земетресение.

Съобщението бележи първото официално турне на Скот след смъртоносния фестивал Astroworld, концерт, който рапърът организира и хедлайнер.

Този концерт бързо се превърна в хаос, тъй като посетителите на концерта, присъстващи по време на изпълнението на Скот, бяха смачкани, като много хора се бореха да дишат, докато хората се тълпяха близо до сцената. Сътресенията по-късно накараха властите да обявят концерта за „събитие с масови жертви“.

В края на юни тази година Скот беше освободен от наказателни обвинения от офиса на окръжния прокурор на Хюстън, каза окръжният прокурор Ким Ог по време на пресконференция по това време. Той обаче е изправен пред поредица от граждански дела, заведени от много от семействата на жертвите.

В изявление, публикувано след смъртоносното събитие, Скот каза, че е „разстроен от ситуацията и отчаяно желае да сподели своите съболезнования и да окаже помощ на (жертвите) възможно най-скоро“.

Скот издаде своя четвърти студиен албум “Utopia” миналия месец, рап албум, който оттогава се задържа стабилно на първо място в класацията Hot 200 Albums на Billboard в продължение на четири седмици.

Съобщението за новините в сряда обещава, че турнето ще „пренесе феновете в несравнимо аудиовизуално изживяване“ и че част от всеки продаден билет ще отиде във фондацията Cactus Jack на Скот, организация, която облагодетелства младежите от Хюстън чрез дискове с играчки, програми за стипендии и като помага за заплащане на образование и творчески начинания.

Билетите за турнето „Utopia – Circus Maximus“ ще бъдат пуснати в продажба в четвъртък в 10 сутринта в часовата зона на купувача на билета.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР