Травис Кинг: Как САЩ преговарят със Северна Корея

...
Страна със затворени граници и малко дипломатически канали... разговорите със
Коментари Харесай

Страна със затворени граници и малко дипломатически канали... разговорите със Северна Корея са трудни в най-добрия момент. Сега залозите са още по-високи с млад американски войник в ръцете им. Как САЩ ще осигурят освобождаването му?

Съдбата на Травис Кинг, американски войник, преминал в Северна Корея, остава неизвестна и експертите казват, че САЩ са в критичен етап, за да се опитат да преговарят за връщането му у дома.

Основното предизвикателство е, че Америка никога не е имала официални дипломатически отношения със Северна Корея.

В резултат на това САЩ разчитат на мрежа от обратни канали, за да преговарят за връщането на граждани, задържани в страната.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Смята се, че 23-годишният войник е задържан и разпитван от севернокорейските власти.

Pte 2nd Class King беше видян за последно преди седмица да тича през демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Оттогава напрежението в региона ескалира, като Северна Корея изстреля две балистични ракети в морето късно в понеделник, след като американска ядрена подводница беше разположена на юг.

„Всички страни се опитват да разберат какво се е случило и какво да правят“, каза Мики Бергман, изпълнителен директор на Центъра за глобална дипломация Ричардсън.

Г-н Бергман, който е прекарал почти 20 години преговарящи за връщане на американски граждани от враждебни нации, каза, че най-добрият шанс за освобождаване на затворник е точно след като бъде задържан. Това е моментът, в който те вероятно ще бъдат разпитвани от властите на страната, но преди да бъдат обвинени в престъпление, като шпионаж.

10 севернокорейци за 10 години на Ким Известен дезертьор говори за Северна Корея на Ким

В този момент, преди нещата да станат официални, преговарящите можеха най-добре да се обърнат към човечността на хората , каза г-н Бергман.

"Мисля, че има погрешно схващане за това какво са преговорите", каза той.

"Ако се блъскаме в гърдите и преобръщаме масите и изискваме злите севернокорейци да върнат нашия войник, вероятно ще ги накараме да се окопаят."

Ето как САЩ постъпиха преди преговаря за връщане на американски гражданин.

The New York Channel

Тъй като Съединените щати никога не са поддържали официални дипломатически отношения със Северна Корея, по време на криза със задържани, Швеция е служила като посредник от тяхното посолство в Пхенян и е помогнала за предаването на комуникации на севернокорейски служители.

Но има и обратни канали. Северна Корея поддържа мисия в ООН в Ню Йорк. Във времена на криза мисията - наречена Нюйоркският канал - се превърна в път за разговори на официални лица от двете страни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР