Траурни агенции в Ловеч излизат на протест, те упрекват в

...
Траурни агенции в Ловеч излизат на протест, те упрекват в
Коментари Харесай

Траурни агенции на протест в Ловеч

Траурни организации в Ловеч излизат на митинг, те укоряват в монопол локалната администрация, предава NOVA. Случващото се от година в Ловеч и обитаемоте места хората дефинират като " война за гробове и починали”.

" От много време Община Ловеч не ни разрешава да издаваме препис-извлечение от смъртен акт на умрял човек. Това може да стане само с нотариално заверено пълномощно”, съобщи Ивелина Бошнякова, представител на траурна организация. По думите на Елица Пенчева имало проблем и с двата гробищни парка, ситуирани в кварталите на града. " Бюджетна активност " Обреди” забрани да се изкопават гробните места по селата.

От там споделят, че единствено техните гробари, които са на трудов контракт, могат да правят тази активност. Това е услуга с доста високи цени, което не кореспондира с опциите на популацията на град Ловеч”, уточни тя. И добави: " Не ни пускат да работим сами”.

" Категорично няма монопол и не са захласнати гробищните паркове. Община Ловеч и активност " Обреди” съблюдават условията на закона и най-много Наредба 2 на Министерство на здравеопазването”, безапелационна е Таня Тинчева от Оперативна програма " Обреди”, Ловеч.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР