Тръстиков кораб, с който ще плава експедицията Абора 4 -

...
Тръстиков кораб, с който ще плава експедицията Абора 4 -
Коментари Харесай

Двама индианци правят тръстиков кораб край Белослав

Тръстиков транспортен съд, с който ще плава експедицията " Абора 4 - аргонавти от каменната епоха ", се създава от интернационален екип край Белослав. Двама индианци от племето аймара от Боливия демонстрират антични умения при строителството. Целта на плаването, което ще се организира през юли, е да се потвърдят сведенията на Херодот за търговски контакти сред Древен Египет и народите край Черно море.

Ръководителяг на плана е лекар Доминик Гьорлиц от Асоциация " Абора " твърди, че Варна има особено място в тяхната активност.
Д-р Доминик Гьорлиц, началник на плана: Според нас културата Варна, античната цивилизация тук е част от подтекста на историческите връзки, които опитваме да покажем.
Пътешествениците ще плават от Варна през Черно и Мраморно море, с цел да доближат крайната си точка остров Крит. Техният тръстиков транспортен съд е издигнат под управлението на индианеца Фирмин Лимачи.
Фирмин Лимачи, индиански занаятчия на кораби: Този поминък има секрети, които научих от татко ми, само че няма по какъв начин да ги споделя. Много фамилии край езерото Титикака създават сходни кораби и е съревнование сред нас кой ще покаже по-добри умения в направата.
През 2007 година кораб от плява, изработен от Лимачи, изминава без проблем дистанцията от Ню Йорк до Азорските острови. Той е взел участие и в трите предходни експедиции. Научният опит стартира през юли, когато тръстиковият транспортен съд ще бъде издигнат и ще потегли на корабоплаване от Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР