Трасето ще е алтернатива на Цариградско шосе и ще разтовари

...
Трасето ще е алтернатива на Цариградско шосе и ще разтовари
Коментари Харесай

Ново 20! Строим нов път от SPS до Скобелева майка за 10 ми...

Трасето ще е опция на Цариградско шосе и ще разтовари трафика в източната част на града



Нова пътна връзка ​- две платна с по три ленти - ще се построява в Пловдив от хотел SPS до кв. „ Скобелева майка”. В бюджета за идната година ще бъдат заложени към 2 млн. лв., заяви зам.-кметът Пламен Райчев. Прогнозната цена на трасето, което се проектира, е 10 млн. лв..

„ Това ще бъде още една опция на бул. „ Кн. Мария Луиза” за разтоварването на трафика в Пловдив”, акцентира Райчев. Той подсети, че политиката на екипа на Здравко Димитров е да се уголемяват пътищата в града, а освен да се асфалтират съществуващите улици.

„ Градът се разраства и казусът с придвижването се задълбочава все повече”, означи зам.-кметът.

Обекти за към 50 млн. лв. се възнамеряват за 2022 година, само че занапред описът ще бъде разискван дружно с финансистите на Общината. В бюджета за тази година бяха планувани 40 млн. лв.. Според зам.-кмета от тази сума до края на годината ще се усвоят близо 27 милиона. Той акцентира, че неизпълнението е вследствие на забавянето на доста от публичните поръчки поради обжалване.

Сред обектите са разширението на Голямоконарско шосе и реконструкцията на Рогошко шосе от Адата до границата с община " Марица ".

Ремонтът на Рогошко шосе по предварителни данни коства съвсем 16 млн. лв., само че в новия бюджет ще се обезпечат пари за първия стадий в размер на 3 млн. лв.. За булеварда не е определен реализатор, нито е оповестена социална поръчка. Останалите средства градската администрация ще търси по европейски стратегии.

Окончателното решение за строителството през новата година ще вземе Общинският съвет.

Ремонтът на източното платно на бул. „ Копривщица” е на финала и се чака тази седмица строителите да положат финален слой асфалт от бл. „ Христо Ботев” до кръстовището с Пещерско шосе. На Кукленско шосе продължава рехабилитацията на пътя към митницата.

По мотив на отсрочената първа копка на пробива на Централна гара Пламен Райчев изясни, че до този миг Общината не е известена от НКЖИ какви са аргументите.

„ От наша страна всичко е изпълнено - издали сме строителното позволение и позитивните мнения по проекта”, сподели зам.-кметът. Той допуска, че НКЖИ имат да прецизират документите с Министерство на регионалното развитие. Друга дата за старта на пробива не е оповестена, само че към гарата към този момент се работи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР