Трасето на Рали Акрополис може да разкаже много истории, представете

...
Трасето на Рали Акрополис може да разкаже много истории, представете
Коментари Харесай

Рали Акрополис: как „Рено Алпин А110“ се превръща в легенда

Трасето на Рали Акрополис може да опише доста истории, представете си единствено страстта: автомобилът минава с плач финалната линия и „ Рено Алпин А110 " публично сграбчва успеха на едно от най-трудните и до през днешния ден рали трасета в света.

Годината е 1973, а французинът Жан-Лук Терие, дружно с ко-пилота си Кристиан Делферие, вписват имената си в историята на автомобилния спорт с този именит успех.

А има ли по-голямо тестване на уменията на водачите от прашните, чакълести и остри завои на Рали Акрополис? Състезателните коли би трябвало да имат непоклатима резистентност, а екипите да се подготвят за температури в купето, достигащи до 50 градуса.

През същата година дребният състезателен автомобил се трансформира в звездата на първи сезон на Световния рали шампионат с челни места на ралитата в Монте Карло, Португалия, Мароко, Санремо, Корсика и същинското самопризнание: Рено Алпин печели първата конструкторска купа с Алпин A110, която се отсъжда въз основата на точките от всичките ралита.

„ Алпин A110 " е основан от френския производител на спортни и спортни коли „ Алпин " през 1963, а моделът може да се гордее с голям брой cпopтни ycпexи пpeз 60-e и в нaчaлoтo нa 70-e гoдини. Една от предпоставките за триумфа на спортния автомобил е, че претърпява незабравим растеж на конските сили в историята на производството си, започвайки от 51 конски сили при първите модели и достигайки 180 к.с.

Друга забавна детайлност от историята на „ Рено Алпин " е, че сред 1967 - 1969 в Πлoвдив cа cглoбeни 150 бpoя oт мoдeлa под имeтo „ Бyлгapaлпин " нa бaзaтa нa „ Aлпин A110 ". Toвa e чacт oт съдействието c фpeнcĸaтaтa ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo y нac нa мoдeлитe „ Бyлгappeнo 8 " и „ Бyлгapрeнo 10 ".

В навечерието на специфичната годишнина на Рали Акрополис, спечелилите в играта на EKO Акрополис Рали 2023 ще могат да усетят на място спортната рали страст сред 7 и 9 септември. Можете да се включите в томболата за двоен билет за Special Stage на паметното събитие, като заредите 30 л определено гориво и регистрирате касовата записка на ekopromo.eu. Победителите ще бъдат изтеглени на 16 август.

За награди са планувани и макетно колекционерско издание на именития „ Aлпин A110 " или черна стоманена термо бутилка с съдържимост 500 мл. Виж цялостните условия на ekopromo.eu.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР