Трапезата за празника - два преди Великден, лек спад в

...
Трапезата за празника - два преди Великден, лек спад в
Коментари Харесай

Цените на агнешкото и яйцата преди Великден

Трапезата за празника - два преди Великден, лек спад в цените на агнешкото месо и яйцата спрямо месец обратно, сподели инспекция на Българска национална телевизия.
Причината е, че пазарът в този момент изобилства от тези артикули и то най-вече българско произвеждане. Цената на козунаците остава без смяна от началото на март.
Месец преди Великден по столичните магазини агнешкият бут се продаваше за към 26 лева кг, а плешката - по 23 лева В същите магазини през днешния ден в центъра на столицата цените бяха без смяна.
По данни на Комисията по стоковите тържища и борсите цените на агнешкото и в столицата, и в страната леко са паднали поради огромното предложение.
В някои бутикови месарници кг агнешко надвишава 28 лв..
Яйцата - до неотдавна те бяха рекордьори по повишаване. За последния месец цената им на едро остана без смяна. В огромните вериги обаче, които се подсигуриха с задоволително българска и вносна продукция, има доста промоции и цената им падна до 35 ст. за брой.
" Има огромно предложение, което докара до тези по-ниски цени. Това ненапълно е добре за потребителите, само че и крие заплаха от закупуването на нискокачествени яйца. Искам да предупредя потребителите, дано да купуваме български яйца от регламентирани места ", добави Владимир Иванов.
Козунаците резервираха цените си отпреди месец. Иначе като цяло повишаването им е с 10% спрямо предходната година.
Цените на зелените салати са на равнище от предходната година. Има доста поевтиняване на краставиците спрямо преди няколко месеца.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР