Трапезарията в манастира на сестрите францисканки в Раковски се е

...
Трапезарията в манастира на сестрите францисканки в Раковски се е
Коментари Харесай

Деца изработват играчки за Коледа, за да съберат пари за болен приятел

Трапезарията в манастира на сестрите францисканки в Раковски се е трансформирала в дребна коледна работилница. 8-годишната Катрин е едно от 20-те деца, които с обич и доста усърдие оцветяват и декорират разнообразни фигурки, направени от гипс, восък и полимерна глина.

Всяка играчка, направена от детските ръце, е обвързвана с библейския сюжет за раждането на младенеца. Повечето от героите са им познати от притчата за Витлеемската пещера.

Красивите коледни декорации децата създават за благотворителния базар. Средствата, които ще съберат от продажбата им, ще дарят на собствен връстник, който се нуждае от лекуване в чужбина. Предстои му присаждане на стволови кафези, заяви NOVA.

Става въпрос за подкрепяне на едно момче от нашата енория, което е в 4 клас. Децата приготвят и концерт за неговото лекуване и интервенция ", разяснява сестра Елка Станева от манастира „ Света Елисавета " - Раковски.

Така коледната работилница за децата се трансформира в един огромен урок освен по вяра, само че и за положителното. Децата от Раковски считат, че ще съумеят да съберат първичната вноска. Все още не е ясно какъв брой тъкмо ще коства интервенцията, защото фамилията на момчето към момента чака офертата от болничното заведение, в която ще бъде осъществена трансплантацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР