Транзитът на товари от и към Украйна се улеснява. Това

...
Транзитът на товари от и към Украйна се улеснява. Това
Коментари Харесай

МТС одобри методология и критерии за подбор за внедряване на интелигентни транспортни системи

Транзитът на товари от и към Украйна се улеснява. Това стана ясно по време на съвещанието на Комитета за наблюдаване на ОПТТИ 2014-2020, провело се в Стара Загора, оповестяват от Министерството на превоза и известията.

По думите на ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ Мартин Георгиев до края на програмата остават 13 месеца, през които се подхващат незабавни дейности, с цел да не се допусне загуба на финансови средства. Той уточни, че водената политика от Министерството на превоза и известията е обвързвана с изменение на програмата посредством фазиране на огромните планове в железопътния бранш.

Издадени са позволения за градеж за планиране и рационализация на тягова подстанция Чирпан в сектора Оризово - Михайлово, както и за реконструкцията на стрелките на жп гара Зимница и рехабилитацията на контактната мрежа в жп гарите Зимница и Стралджа.

При пътните планове бе регистрирано, че тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " е с общ прогрес по целия план от 97%. Това включва Лот 3.1 Благоевград-Крупник, Лот 3.3 Кресна-Сандански и тунел Железница. Поради няколко задействани свлачища в региона е признато планово решение за справяне с тези процеси.

Комитетът утвърди методология и критерии за асортимент за разкриване на нова процедура, за внедряване на интелигентни транспортни системи , както и възстановяване на сигурността и сигурността на превоза по вътрешните водни пътища и пристанища. Планираните планове са на приблизителна стойност 10 млн. лева и ще бъдат финансирани по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Мартин Георгиев уточни, че до края на 2023 година би трябвало да се сертифицира над 40% от бюджета на Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Програма " Транспортна съгласуваност " 2021-2027 е утвърдена от Европейската комисия на 3 октомври 2022 година В новата стратегия като главен приоритет в жп бранша е заложено завършването на жп линиите Елин Пелин - Костенец и Волуяк - Драгоман, както и рационализация на жп правите от София до сръбска и македонска граници, сподели още Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР