Транзитът на стоки от Китай до страните членки на Европейския

...
Транзитът на стоки от Китай до страните членки на Европейския
Коментари Харесай

Словакия се очертава като основна транзитна зона за китайски стоки за ЕС

Транзитът на артикули от Китай до страните членки на Европейския съюз по железопътен път може да бъде сбъднат през Словакия. До този извод стигнаха държавните ръководители от формата " 16 + 1 " (бел. ред. - 16 страни от Европейски Съюз + Китай), чиято шеста среща на върха се организира през вчерашния ден (27 ноември) в Будапеща.
" Мисля, че Китай е подготвен да влага в реализацията на взаимните планове със Словакия по-бързо, в сравнение с Европейски Съюз. На срещата ми с Ли Къцян (бел. ред. - премиера на Китай) подчертах нуждата от съдействие в региона на превоза. Ако избегнем кардиналните политически неточности, то тогава Словакия може да се трансформира в извънредно значима страна в реализирането на преноса на артикули от Китай към Европа ", разгласи министър-председателят на Словакия Роберт Фицо.
Пред медиите той разкри още, че е разискал с китайския си сътрудник опцията да посети Пекин през февруари или март идната година и да даде подтик на множеството взаимни търговско-икономически проекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР