Транзитът на руски природен газ през Украйна за периода януари-септември

...
Транзитът на руски природен газ през Украйна за периода януари-септември
Коментари Харесай

Транзитът на природен газ през Украйна е намалял със 7 %


Транзитът на съветски природен газ през Украйна за интервала януари-септември 2018 година е намалял със 7 % спрямо аналогичния интервал на предходната година, поради „ Северен поток “ и е от порядъка на 65,4 милиарда куб м, оповестява държавната компания „ Нафтогаз Украйна “. Приходите на Киев от преноса на газ са спаднали с 22 %.

„ Един от главните фактори за понижаване на транзитираното количество през украинската газотранспортна система е нарастването на преноса на съветски газ за Европа през газопроводната система “Северен поток – OPAL”, означават от „ Нафтогаз “.

Съответно приходите на Украйна от преноса на газ са спаднали с 22 % - от 11,6 милиарда гривни до 9,1 милиарда гривни спрямо аналогичния интервал на 2017 година, акцентират от украинската компания.

Транзитираният съветски природен газ през Украйна от Русия за Европа през 2017 година до европейските консуматори е бил от порядъка на 93,5 милиарда куб м.

Според известието на компанията за деветте месеца на тази година чистата облага на „ Нафтогаз Украйна “ се е свила с 5,8 % спрямо аналогичния интервала за 2017 година - до 602,6 млн. $.

„ Нафтогаз Украйна “ е 100 % благосъстоятелност на страната. През 2017 година групата „ Нафтогаз “ е осъществила рандеман на 16,4 милиарда куб м газ. Природният газ от импорт е в размер от 8,7 милиарда куб м, а превозеният е 93,5 милиарда куб м. Добивът на нефт е от порядъка на 1,8 млн. тона петрол.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР