Транзитът на природен газ през Украйна за март е нараснал

...
Транзитът на природен газ през Украйна за март е нараснал
Коментари Харесай

Транзитът на газ през Украйна за март е нараснал с 21,% за март, но е спаднал с 13,3 % през първото тримесечие


Транзитът на природен газ през Украйна за март е повишен с 21,3 % спрямо месец март 2017 година - до 8,1 милиарда куб м. В същото време за първото тримесечие преносът съгласно данните е намалял с 13,3 % - до 20,1 милиарда куб в, излиза наяве от прессъобщение на „ Укртрансгаз “ (оператор на украинската газотранспортна система).

„ Транзитните количества природен газ през март 2018 година са се нараснали с 21,3 % спрямо март 2017 година и съставляват 8,1 млрд.куб м. „ Укртрансгаз “ навреме и изцяло извършва поръчките за превозване на газ, без значение от систематичното неспазване от „ Газпром “, съгласно договорите налягане по магистралните газопроводи на входните точки на украинската газотранспортна система “, се споделя в оповестено на уеб страницата на компанията известие.

По данни на компанията, среднодневният пренос през март тази година е бил 260 млн. куб м, което е с съвсем с 50 млн. дневно или с 22 % повече от февруари 2018 година

Освен това по данни на компанията, съгласно резултатите за първото тримесечие на 2018 година преносът от Русия през територията на Украйна е понижен до 20,1 милиарда куб м, което е с 3,1 милиарда куб м, или с 13,3 % по-малко спрямо първите тир месеца за предходната година.
Според данните за 2017 година, преносът на газ през Украйна е бил рекорден за последните осем години по количество газ от Русия – 93,5 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР