Транссексуалните ветерани съдят федералното правителство, за да плати за техните

...
Транссексуалните ветерани съдят федералното правителство, за да плати за техните
Коментари Харесай

Транс-ветерани, включително една, която се е опитала да се кастрира с ножица, съдят правителството, за да плати за операциите за смяна на пола

Транссексуалните ветерани съдят федералното държавно управление, с цел да заплати за техните интервенции за промяна на пола, които костват до $130 000 всяка.

Асоциацията на транссексуалните американски ветерани твърди във федералния си иск, подаден в четвъртък, че секретарят по въпросите на ветераните Денис Макдоноу не е извършил заричане, обещано през 2021 година

Тези, които съдят, включват Натали Кастнер, 39-годишен деец с увреждания от Тексас, която съвсем умря, когато удари артерия, до момента в който се опитваше да се кастрира с ножица.

„ Непредоставянето на интервенция за потвърждаване на пола [което] излага транссексуалните ветерани на нараснал риск от физическо увреждане, психически стрес и самоубийство “, се споделя в правосъдния иск на групата.

Има към 150 000 живи транссексуални ветерани и минимум 10 000 получават някакви грижи, свързани с прехода, споделя групата. VA към този момент покрива някои лекувания, в това число хормонална терапия, в някои от своите уреди.

Без финансиране...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР