Гребната организация на Обединеното кралство забранява на транссексуални жени да се състезават в женски състезания

...
Транссексуалните жени няма да имат право да се състезават в
Коментари Харесай

Транссексуалните жени няма да имат право да се състезават в женската категория на британските гребащи състезания, обяви управляващият орган на спорта в Обединеното кралство преди промяна в политиката, която трябва да влезе в сила по-късно тази година.

Само атлети, „назначени като жени по рождение“, ще имат право да се състезават в женската категория в състезания под нейна юрисдикция или да бъдат избрани да представляват Великобритания или Англия на международни събития, каза British Rowing в съобщение за медиите, публикувано в четвъртък.

Междувременно всички спортисти имат право да се състезават в „Отворена“ категория, докато състезанията могат да организират „Смесени“ събития на всяко ниво на състезание, при условие че 50% от екипажа имат право да се състезават като жени, Британско гребане добавен.

Меган Рапиноу от САЩ празнува със съотборничките си Алекс Морган и Саманта Мевис, след като вкара първия гол за своя отбор по време на финалния мач от Световното първенство по футбол за жени 2019 г. във Франция между Съединените американски щати и Холандия на Stade de Lyon на 7 юли 2019 г. в Лион, Франция. class= Меган Рапиноу от САЩ празнува със съотборничките си Алекс Морган и Саманта Мевис, след като отбеляза първия гол за своя отбор по време на финалния мач на Световното първенство по футбол за жени 2019 г. във Франция между Съединените американски щати и Холандия на Stade de Lyon на 7 юли 2019 г. в Лион, Франция. Ричард Хийткоут/Гети изображения

Политиката включва спортисти, които се състезават в гребане и пара-гребане, и се прилага на всички нива, включително олимпийски и параолимпийски игри, добави British Rowing.

„Всички гребци са напълно добре дошли в нашия спорт и ние няма да толерираме никаква форма на дискриминация, така че призоваваме общността да излезе напред, ако имат някакви проблеми“, каза ръководният орган

Новата политика на British Rowing се различава от тази на World Rowing, която издаде насоки през март, че транссексуалните жени могат да се състезават в женската категория, ако тяхната „серумна концентрация на тестостерон е била по-ниска от 2,5 nmol/L непрекъснато за период от най-малко предходните 24 месеца. .” Това беше намаление на допустимото ниво на тестостерон от предишните състезателни стандарти.

Актуализираната политика на British Rowing, която влиза в сила на 11 септември, следва подобни решения на други ръководни органи.

През април 2022 г. Британското колоездене забрани транссексуални и небинарни ездачи от състезания, докато Международната федерация по плуване (FINA) гласува през 2022 г. за одобряване на нова политика, която ще ограничи повечето транссексуални спортисти да се състезават в елитни женски състезания състезания по водни спортове.

МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ - 07 СЕПТЕМВРИ: Защитник на равенството в брака и адвокат по правата на човека Ана Браун говори пред медиите, след като Върховният съд гласува в полза на еднополовите бракове по пощата на 7 септември 2017 г. в Мелбърн, Австралия. МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ – 07 СЕПТЕМВРИ: Защитник на равенството в брака и адвокат по правата на човека Анна Браун говори пред медиите, след като Върховният съд гласува по пощата в полза на еднополовите бракове на 7 септември 2017 г. в Мелбърн, Австралия. Майкъл Додж/Гети изображения

През март Световната атлетика въведе правила, които забраняват на атлети, които са преминали през така наречения „мъжки пубертет“, да участват в състезания за световната ранглиста за жени. WA каза, че изключването ще се прилага за „транссексуални спортисти от мъж към жена, които са преминали през мъжки пубертет“.

Mermaids, базирана в Обединеното кралство благотворителна организация, която подкрепя транссексуални деца и техните семейства, каза в изявление: „Неотдавнашният ни доклад за опита на транс младите хора в спорта подчерта важността на включването и все повече и повече бариери се поставят пред техните начин.

„Искаме да видим спортни организации като British Rowing, които се вслушват в транс хората и предприемат проактивни стъпки, за да накарат всички да се чувстват добре дошли и приети, вместо да създават несправедливи политики, основани на ограничена наука и морална паника“, добавиха те.

CNN се обърна към няколко групи за застъпничество на ЛГБТ+ и транс за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР