Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват

...
Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват
Коментари Харесай

Армията на САЩ ще приема транссексуални новобранци от 1 януари

Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват в американската войска от 1 януари, както постановиха федералните съдилища, съобщи Пентагонът, откакто държавното управление на президента Доналд Тръмп реши да не апелира постановленията, блокирали възбраната му за приемане на транссексуални в армията, съобщи Ройтерс.

Две федерални апелативни съдилища в Съединени американски щати отхвърлиха предходната седмица настояването на държавното управление за задържане на осъществяването на разпорежданията на съдилища от по-ниска инстанция, изискващи армията за стартира да приема транссексуални от 1 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Служител от правосъдното министерство сподели, че държавното управление няма да оспорва тези решения.

" Министерството на защитата разгласи, че ще разгласява без значение изследване на тези въпроси в идните седмици. Затова вместо да оспорва това краткотрайно обжалване преди да стане това, държавното управление реши да изчака изследването на министерството на защитата и в това време ще продължи да пази законната власт на президента в окръжния съд ", съобщи той.

През септември Пентагонът сподели, че е основал комисия от висши чиновници, която да изследва по какъв начин да се приложи инструкция на Тръмп за възбрана на служенето на транссексуални в армията.

Министерството на защитата би трябвало до 21 февруари да показа проект на президента.

Адвокати на транссексуални, които служат в армията, и такива, които желаят да бъдат признати, споделиха, че са очаквали държавното управление да апелира решенията пред Върховния съд, в който консерваторите имат болшинство, само че са се надявали това да не стане.

Пентагонът съобщи: " Както е постановено със правосъдна заповед, министерството на защитата е готово да стартира да приема транссексуални претенденти за военна работа от 1 януари. Всички претенденти би трябвало да дават отговор на всички стандарти за приемане. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР