Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват

...
Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват
Коментари Харесай

Транссексуални ще могат да служат в американската армия от 1 януари

Транссексуални хора за първи път ще могат да се записват в американската войска от 1 януари, както постановиха федералните съдилища, съобщи Пентагонът, откакто държавното управление на президента Доналд Тръмп реши да не апелира постановленията, блокирали възбраната му за приемане на транссексуални в армията, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Две федерални апелативни съдилища в Съединени американски щати отхвърлиха предходната седмица настояването на държавното управление за задържане на осъществяването на разпорежданията на съдилища от по-ниска инстанция, изискващи армията за стартира да приема транссексуални от 1 януари.

Служител от правосъдното министерство сподели, че държавното управление няма да оспорва тези решения. " Министерството на защитата разгласи, че ще разгласява без значение изследване на тези въпроси в идните седмици. Затова вместо да оспорва това краткотрайно обжалване преди да стане това, държавното управление реши да изчака изследването на министерството на защитата и в това време ще продължи да пази законната власт на президента в окръжния съд ", съобщи той.

През септември Пентагонът сподели, че е основал комисия от висши чиновници, която да изследва по какъв начин да се приложи инструкция на Тръмп за възбрана на служенето на транссексуални в армията. Министерството на защитата би трябвало до 21 февруари да показа проект на президента.

Адвокати на транссексуални, които служат в армията, и такива, които желаят да бъдат признати, споделиха, че са очаквали държавното управление да апелира решенията пред Върховния съд, в който консерваторите имат болшинство, само че са се надявали това да не стане. Условието за приема е претендентите да дават отговор на всички стандарти за приемане
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР