Транспортният министър Николай Събев се срещна с мотористите и ги

...
Транспортният министър Николай Събев се срещна с мотористите и ги
Коментари Харесай

Министър Събев с много промени в закона за мотористите

Транспортният министър Николай Събев се срещна с мотористите и ги поддържа в настояванията им за законодателни хрумвания, които са ориентирани към повече сигурност по пътищата. 

Ще внесем оферти за промени в няколко законопроекта за възстановяване на сигурността на мотористите, разяснява министърът.
Мотористите акцентираха пред министъра проблемите, свързани с придвижването по пътищата и пътната сигурност. Събев изрично поддържа самодейността на мотоклубовете, като уточни, че би трябвало да бъдат подхванати незабавни дейности, които да подобрят сигурността и сигурността на мотористите по пътищата.
Ще разгледаме детайлно всички претенции, след което ще внесем оферти за промени в няколко законопроекта, съобщи той, представен от БГНЕС.

Предложенията на мотоклубовете включват:
• Да се позволи на водачите на двуколесни моторни транспортни средства да се движат в бус лентите.
• Водачите на МПС категория „ В “ да не могат да ръководят мотопеди без да са минали спомагателен курс.
• Преработване на Наказателния кодекс, в частта завишаване на долната граница на глобите на водачите на МПС, при причиняване на телесни повреди и гибел на уязвимите групи участници в придвижването (мотоциклетисти, велосипедисти, пешеходци) при нарушение Закона за придвижването по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижването по пътищата.
• Да бъде изравнена скоростта за придвижване на мотоциклетите от Категория „ А “ с леките коли отвън обитаемоте места.
• Да се изследва опцията за споразумяване на шерването на пътните ленти сред колите и двуколестните моторни транспортни средства.
• Да бъдат направени инфраструктурни промени в секторите от пътя с централизация на ПТП. Да се следи за спазването на разпоредбите при слагане на ограничаващи системи за пътища. На пътно платно с две или повече еднопосочни ленти за придвижване, да се обезпечава физическо разделяне сред лентите с разнообразни направления на придвижването.
• Да се уреди нормативно слагането на животоспасяващи предпазители (предпазни огради) под ограничаващите системи за пътища (мантинели).
• Да отпадне възбраната за придвижването по автомагистрала и скоростен път на пътни транспортни средства категория A1, А2.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР