Транспортният министър Николай Събев е решил да бори демографията с

...
Транспортният министър Николай Събев е решил да бори демографията с
Коментари Харесай

Транспортният министър в борба за демографията: Бърз транспорт и интернет

Транспортният министър Николай Събев е решил да бори демографията с бърз превоз и интернет. Той е решил да стартира от план за градска железници в родния си Русе.  

„ Бързият превоз с добър интернет ще стартира да взема решение въпроса с демографията в интерес на дребните селища и от тази позиция планът за градска железница има моята поддръжка “, съобщи Събев.

Идейният план за градска железница е утвърден от експертен съвет на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “, осведомиха представители на сдружението. Той планува потребление значително на съществуващата инфраструктура.

„ Подобряването на свързаността е приоритет на държавното управление, като задачата е по едно и също време да почне строителството и да се върша връзките с инфраструктурите на прилежащите страни “, сподели още министър Николай Събев.

„ Затова е нужен и втори мост при Русе, с цел да има високоскоростен трен Букурещ – Русе – София “, добави той. Той бе безапелационен, че тези проекти би трябвало да се развиват в синергия, освен от едно министерство. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР