Транспортният бос Ваньо Алексиев, нашумял с покупката на най-скъпия автомобил

...
Транспортният бос Ваньо Алексиев, нашумял с покупката на най-скъпия автомобил
Коментари Харесай

Родният тузар с Bugatti Chiron за 4 млн. евро продава имението си в полите на Витоша за 10 млн. евро без ДДС

Транспортният необут Ваньо Алексиев, нашумял с покупката на най-скъпия автомобил Bugatti Chiron за 4 млн. евро, изненадващо разгласи за продажба помпозното си имение в полите на Витоша, в софийския квартал „ Бистрица “.

От няколко седмици брокери на влиятелни парцели в столицата оферират на подбрани клиенти двореца на ексцентричния милионер. Обявата за продажба на имението не е обществена, а конфиденциална, с цел да се избегнат възможни спекулации, които биха уязвили репутацията на Алексиев.

Собственикът на „ Биомет “ е оценил имението си на 10 милиона евро, като цената е без включено Данък добавена стойност. Двуетажната къща с размерите на прогимназия се продава с впечатляващ двор от цели 12 декара със наложителния голям външен басейн с подгряващи тръби под пода, който дава опция на притежателя да се къпе даже при минусови температури.

Впечатляващата постройка, решена напълно в мрамор и стъкло, е с разгърната застроена повърхност от 850 кв. м. Имението е обзаведено с поръчкови бели кожени мебели от Италия и Франция, а от високите тавани в къщата висят 6 големи кристални полилея на обща стойност съвсем 1 млн. лв..

Ваньо Алексиев и брачната половинка му Цвети се нанесоха в обилния парцел с панорама към цяла Сoфия напълно неотдавна, преди към 2 години, и заради тази причина решението на тузара да го разгласи за продажба наподобява озадачаващо. Според близки до транспортния баровец Алексиев възнамерява да живее в нова къща в столичния квартал „ Драгалевци “, която се строи сега.

Малцина позволяват, че той продава имението си от безпаричие. Брокери настояват, че месечните разноски по поддръжката на блестящия замък приближават 30 000 лв., без в сметката да влизат заплатите на охранителите.

Според осведомени измежду аргументите Алексиев да търси покупател за имението са големите тапи, които се образуват в региона на Панчарево и Бистрица. Ежедневните пътувания до центъра на София лишават по над 1 час на транспортния необут и брачната половинка му. Неофициално се разяснява и че охранителите на 59-годишния мултимилионер имат възражения по отношение на сигурността му до момента в който е в имението.

Заради големите стъклени стени и обилната светлина в къщата, идваща от полилеите и многото осветителни тела, живеещите в парцела могат да бъдат видени даже от километър разстояние дори с невъоръжено око, изключително нощем.

„ Къщата е по този начин ситуирана, че жителите на Бистрица могат да следят Ваньо непосредствено от пътя. Образно казано, парцелът е „ фантазията на снайпериста “ – има видимост отдалеко и съществуват няколко необезопасени точки, откъдето може да стане белята.

Резиденцията фактически е впечатляваща, само че не е въображаемо за сигурността на стопанина, когато е взето решението стените да са напълно “, стъклени, разяснява пред „ Уикенд “ заможен брокер.

Макар имението да се предлага интензивно на заможните клиенти против 10 милиона евро, до този миг никой не е показал интерес към извънредния парцел. „ Подобен замък може да се продава и няколко години, тъй като цената е внушителна, а и притежателят не е податлив да я понижава. Къщата се предлага за обмен на посолства и интернационалните компании, а не на физически лица “, признава брокерът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР