Транспортни проблеми смущават червените.Георги Свиленски представи на брифинг договор за

...
Транспортни проблеми смущават червените.Георги Свиленски представи на брифинг договор за
Коментари Харесай

София с незаконен градски транспорт

Транспортни проблеми смущават алените.

Георги Свиленски показа на брифинг контракт за непозволено заплащане на електрическа сила на БДЖ. Без контракт за идващия месец се оказва, че сдружението заплаща 20 лв. по-скъпо на мегават часа. Оказва се, че от октомври 2017 БДЖ се е облагодетелствало.

Плащането е нелегално, осведоми Свиленски.

Над два милион лв. са вредите за страната за три месеца. Депутатът чака прокуратурата да се самосезира. Ако ли не, социалистите ще я сезират.

" Министър Московски да си ревизира администрацията ", посъветва още Свиленски.

Отделно от това Столична община се подготвяла да подари едни над 30 милиона лв. на транспортни компании в София. Неоснователно се е сключил подобен контракт.

" Как работи превозът в София ", недоумява социалистът. Оказва се, че целият градски превоз на София се движи без контракти и написания.

" Кой подсигурява в Столична община сигурността, качеството на услугата ", пита още Георги Свиленски.

Този сигнал също ще пътува към прокуратурата, закани се той.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов отсече, че отговорът би трябвало да даде кметът Фандъкова. " Това е тревожно за всички, че превозът в София е отвън легитимността ", обезпокоен е той.

" Кой ще понесе отговорност за тази неизрядност ", попита още Паргов. Общинският консултант желае персонално градоначалникът да понесе отговорност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР