Транспортната система в Париж няма да бъде готова навреме за

...
Транспортната система в Париж няма да бъде готова навреме за
Коментари Харесай

Парижкият транспорт „няма да е готов“ за Олимпиадата, казва кметът Ан Идалго

Транспортната система в Париж няма да бъде подготвена в точния момент за Олимпийските игри през 2024 година във френската столица, сподели неговият кмет, предизвиквайки гнева на политически съперници в четвъртък.

С по-малко от година преди началото на събитието транспортната инфраструктура в Париж към този момент е под огромен напън, като пътуващите до работното място и туристите се оплакват от ниска периодичност, претъпканост и нечистотия.

Говорейки в токшоуто на Quotidien по TMC TV, Идалго сподели, че до момента в който инфраструктурата на Игрите ще бъде подготвена, „ има две неща, за които няма да сме подготвени “, а точно превоза и също казуса с бездомността.

Що се отнася до превоза, „ към момента имаме проблеми с ежедневните транспортни проблеми и към момента не доближаваме комфорта и точността, нужни за парижани. "

" Има места, където превозът няма да е подготвен и няма да има задоволително влакове. "

Политически съперници нападнаха кмета социалист, който беше подложена на напън този месец, откакто се разбра, че тя удължи скромното си публично пътешестване до френска тихоокеанска територия през октомври с двуседмично частно посещаване във ваканционния парадайс.

Критиците нарекоха разногласието „ Тахитигейт “ и го упрекнаха кметът се пробва да прикрие отсъствието си, като разгласява нейни архивни изображения в каналите на обществените медии в Париж, в това число видео на нейното колоездене по Сена. Идалго изрично отхвърли каквото и да е нарушаване.

Министърът на превоза Клемент Бьон, непосредствен съдружник на президента центрист Еманюел Макрон, упрекна Идалго, че не е участвал на съвещанията на комисиите, ориентирани към разискване на транспортната инфраструктура.

„ Г-жа Идалго не е там, нали не взе участие в работни срещи, само че има мнение за другите. Какво почитание изпитва тя към нашите публични чиновници и към парижани! “, написа той в X, някогашен Twitter.

„ Ние ще бъдем подготвени “, написа Валери Пекрес, началник от района Ил дьо Франс, който включва Париж, като благодари на транспортния личен състав за техните старания. „ Това е голяма групова работа, която не би трябвало да бъде опетнена от отсъстващ кмет “, добави тя.

Относно ситуацията на бездомните Идалго сподели, че желае да употребява Олимпиадата като късмет за намиране на дълготрайно решение за казусът с хората, които спят по улиците и в метростанциите в Париж.

„ Всички са съгласни, че е належащо да реализираме прогрес. Трябва да реализираме прогрес, само че не сме напълно там “, сподели тя.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР