Транспортната (не)свързаност във вътрешността на България продължава да изумява.Оказа се,

...
Транспортната (не)свързаност във вътрешността на България продължава да изумява.Оказа се,
Коментари Харесай

Няма автобусна връзка между Пловдив и Варна

Транспортната (не)свързаност навътре в България продължава да изумява.

Оказа се, че липсва автобусна връзка сред Варна и Пловдив. Двата втори по значение града се обслужват от две интернационалните линии, само че това е единствено теоретично. От автогарите предлагат промяна на рейса в Стара Загора или прилагане на трен.

Проверка на сподели, че курсовете сред Варна и Пловдив са "окапали " през пандемията. Не са възобновени осем месеца след края на коронавирус рецесията, евентуално заради липса на интерес в превозвачите. За да се възобновят, следва градовете да субсидират линията. Но такава процедура липсва - нормално дотации дават дребни общини, с цел да се движат автобуси до огромните.

А интернационалните линии са на практика неизползваеми, тъй като билетите от и за външните спирки се продават с преимущество. За Варна и Пловдив - в случай че останат свободни места към денонощие преди тръгването. Липсва опция човек да си купи билети електронно. В онлайн порталите на превозвачите и на автогарите вътрешните спирки даже не попадат при базово търсене. Атина и Бремен са дестинациите на тези линии.

НИЩО НОВО

През лятото доста българи от страната или завърнали се от чужбина са по екскурзии. И валят сега недоволства в обществените мрежи: липсва рейс сред Русе и Ловеч, няма Добрич - Бургас, сред десетки регионални центрове... Но обстановката не е нова, просто се задълбочава година след година. Ударно понижиха и туристическите обекти, ситуирани вън от огромен град, които са налични с публичен превоз. Много по-лесни са връзките от България за чужбина, в сравнение с вътре в нея.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР