Транспортната комисия в ЕП не прие два от трите доклада

...
Транспортната комисия в ЕП не прие два от трите доклада
Коментари Харесай

Обрат! Росен Желязков зарадва протестиращите превозвачи в Брюксел

Транспортната комисия в Екологичен потенциал не одобри два от трите отчета в пакета за подвижност, по-известен като пакета "Макрон ".

Това разгласи пред митинга на превозвачите в Брюксел транспортният министър Росен Желязков, който е там дружно с български народни представители и с евродепутатите от всички групи. "Темите, свързани с командироването и седмичната отмора в кабината не са признати, отхвърлени са, два от три отчета са отхвърлени. Няма по какъв начин транспортната комисия да рапортува пред Народното събрание нещо, което не е приела ", разяснява по-късно пред медиите министърът, съобщи Канал 3.

Желязков изясни, че откакто транспортната комисия не е приела целия пакет, а отчасти, сега окончателното решение какво да се прави, се взема на съвещание на координаторите на политическите фамилии в Екологичен потенциал - измежду тях най-влиятелните, ЕНП, АЛДЕ и ПЕС.

Твърде евентуално е пакетът да не влезе въобще за гласоподаване в пленарната зала на Екологичен потенциал, предвидиха и министърът, и президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

"Чакаме срещата на координаторите, самата комисия не знае какво да прави, това ще стане ясно след броени минути ", сподели Росен Желязков.

Превозвачите обаче с крясъци "Победа " побързаха да се заловен на хоро преди окончателното решение да е известно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР