Транспортирането на пратката със закупени от страната ни медицински материали

...
Транспортирането на пратката със закупени от страната ни медицински материали
Коментари Харесай

Пратка със защитни медицински материали бе доставени у нас по Инструмента за спешна подкрепа

Транспортирането на пратката със закупени от страната ни медицински материали от Китай, бе финансирано от Европейската комисия, посредством Инструмента за незабавна поддръжка.

България е една от първите страни, която съумя да употребява опциите на този Инструмент, задействан на 16 април 2020 година за бърза и гъвкава поддръжка на здравните браншове, в подтекста на пандемията от COVID-19.



Решението за финансиране, утвърдено на 24 април 2020 година, дава опция да се подкрепят страните при превозване на товари с медицински материали, трансфер на пациенти и на медицински личен състав и екипи.



Инструментът, чийто бюджет е 2,7 милиарда евро, разрешава на Европейския съюз да обезпечи съгласуван отговор на другите стадии на рецесията.

Практическата реализация на превоза е поверена на датска логистична компания, с дейната координираща роля на Посолството на Р България в Пекин.



Пратката, съдържаща медицински маски, маски вид KN95, еднократни маски и защитни дрехи, се доставя с комбинираното потребление на въздушен превоз от Пекин до Франкфурт, Германия, а от там до нашата страна - с коли.



Днес се реализира доставянето на главната част от товара с 2 камиона, чака се доставка и на останалата част от медицинските материали.


(Снимки: МВР)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР