Транспортен проект, който трябва да облекчи трафика в центъра на

...
Транспортен проект, който трябва да облекчи трафика в центъра на
Коментари Харесай

Протест срещу проект за транспортен подлез до река Марица в Пловдив

Транспортен план, който би трябвало да облекчи трафика в центъра на Пловдив, се трансформира в ябълка на раздора сред локалната власт и поданици на града, заяви Българска национална телевизия.

Тази заран недоволни от бъдещата реорганизация излязоха на митинг. 

В непосредственост до един от мостовете на река Марица стартира подготовката за създаване на подлез, който да поеме потока от коли без да има кръстовище с един от централните булеварди на Пловдив. Хората се опасяват от проваляне на булеварда край Водната палата. Те обясниха, че подпочвени води могат да доведат до срутване на къщи.

" Имаме подозрения за състав на закононарушение против стопанството от страната на кмета на община Пловдив ", съобщи в " Денят стартира " Ивайло Спасов.

Новото кръстовище ще слиза подземен, паралелно на реката и ще размени кръговото. Това е вярата на общината за отпушване на трафика.

" Ние не сме видели плана, нито по какъв начин ще наподобява, нито сме чули мнения на експерти, тук е съществено ситуацията с подпочвените води, с това какво ще се случи с нашите къщи, които са към брега на реката, има риск за имуществото и живота ни ", добави Емилия Манолова.

" Изграждането на този план носи големи опасности ", сподели още арх. Чавдар Тенев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР