Транспортен апокалипсис се очертава във Варна на 18 май. Обединени

...
Транспортен апокалипсис се очертава във Варна на 18 май. Обединени
Коментари Харесай

Транспортен апокалипсис се задава във Варна на 18 май

Транспортен " апокалипсис " се обрисува във Варна на 18 май. Обединени в митинга ще са синдикални организации, превозвачи с камиони и рейсове, таксиджии, строителните компании и жители с леките си коли, заяви за Varna24.bg  Максим Петков, ръководител на Националния съюз на превозвачите във  Варна.

" Блокираме страната, това е! Пуснали сме писмо с искане да стартираме в 9 часа, с цел да не пречим на матурите. Всички имаме деца и осъзнаваме какъв брой значим миг е това за тях. Сборен пункт ще бъде входа на автомагистралата до бизнесклуба. Ще създадем шествие от Катедралата до входа на " Аспарухово ", до кръста на обръщача. Не е ясно, в случай че колоната стане доста дълга, дали ще продължи към Автомагистрала " Черно море " или към ул. " Девня ". Ще се реши съгласно събитията. Как да обещаем, че няма да има тапи? 

Държим да съберем всички в града. Ще има и пешаци, актьори, пътещари, всевъзможни. Който пристигна, добре пристигнал. Такова нещо, каквото ще вършим в сряда, не е правено в нашата история. Да събереш на едно място синдикати и работодатели да си подадат ръка и да поддържат превозвачите, е невиждано до момента. След като децата отидат в 7.30 часа на матури, започваме. После кой както желае да се прибира. В София ще спре и градския превоз. Тук ще стачкуват сътрудниците алегорично, ще сложим надписи " Протест " първия ден в рейсовете. После никой не знае какво ще става и ние няма да имаме надзор върху обстановката и върху хората си.

На процедура като тръгнем по " Владислав " ще се блокират и другите булеварди. Бях през днешния ден в много компании, всички ще се включат. 

Подозирам, че до юни месец ще падне държавното управление. Нескопосаните дейности на Кирил Петков и неговите министри ни докараха до това. Как си представяте да покаже вратата на Йордан Арабаджиев и Магдалена Милтенова, това не го беше правил никой. Как ще ги изгониш тези хора? Ако не пуснат в София камионите и колите, 15 000 души ще блокират пеш столицата ", разяснява Максим Петков.  

Припомняме, че работещите в сектора стачкуват с настояването за понижаване на акциза на горивата с 50%, краткотрайно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР