Транспортът в Гърция поскъпва от днес. По-евтино е да се

...
Транспортът в Гърция поскъпва от днес. По-евтино е да се
Коментари Харесай

Скок в цените на такситата и фериботите в Гърция от днес. Пътят до островите ще е най-евтин със самолет

Транспортът в Гърция нараства от през днешния ден. По-евтино е да се пътува със аероплан до островите, в сравнение с с ферибот, отбелязва кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Тарифата на такситата в Гърция се покачва от през днешния ден заради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни компании даже оповестиха, че са в протестна подготвеност, в случай че от началото на идната седмица държавното управление не отстрани акциза върху горивата.

Поне с 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, с цел да се балансира цената от скъпото гориво. Почти хиляда евро единствено за превоз заплаща четиричленно семейство с кола, в случай че пътува с ферибот от Атина до Родос и назад.

Покачването на цената на фериботите е според от дистанцията, като нарастването да вземем за пример до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от предходната година.

По-скъпи са и услугите на плажа. Платените шезлонги и чадъри оферират сянка на по-висока цена. Заведенията продават напитките също по-скъпо.

Безплатни остават общинските плажове, които също са добре поддържани, само че единствено с чадъри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР