Транспортът на бъдещето е електрически и в това вече нямаме

...
Транспортът на бъдещето е електрически и в това вече нямаме
Коментари Харесай

Колко бърз е най-бързият изцяло електрически самолет

Транспортът на бъдещето е електрически и в това към този момент нямаме никакво подозрение. И не приказваме единствено за този по суша, само че и по въздух. Вече видяхме прототипите на не едно и две въздушни таксита, задвижвани на ток, както и на самолети с акумулатори, вместо мотори.
 Airlander 10 - големият пътнически аероплан от ново потомство
Дирижабълът от бъдещето, който се задвижва на ток и хелий

Съвсем ново прекарване

А следващата приятна изненада идва от Rolls-Royce - марка, известна с първокласните си коли от висок клас. Но тя е и един от главните съперници в занапред развиващия се отрасъл на електрическия въздушен превоз. А поръчката, която даде, е повече от мощна.

Преди дни бе извършен първият сполучлив полет на електрическия аероплан Spirit of Innovation , с който съумя да сложи цели три върха. Тестът продължи 11 минути, през които летателният уред съумя да доближи оптималната скорост от 623,46 км/ч , което е с 212 км/ч повече от предходното най-хубаво достижение.

The Rolls-Royce “Spirit of Innovation ” Is The World’s Fastest EV
— etc (@etc_godslabour)
Изцяло електрическият аероплан усъвършенства и най-бързото време за нанагорнище до 3000 метра с 60 секунди, с време от 202 секунди. Освен това реализира скорост от 531 км/ч на височина 15 км, която е доста по-висока от предходния връх. Данните към този момент са предадени на Международната авиационна федерация за удостоверение.

Главният изпълнителен шеф на Rolls-Royce Уорън Ийст съобщи, че триумфът им е нов стадий по пътя към реализиране на въглеродна индиферентност на въздушния превоз . От компанията разясняват, че сега електрическият аероплан може да лети повече от 30 минути с едно зареждане. Но в бъдеще възнамеряват усъвършенствания, с които да изминава до 160 км.

Spirit of Innovation is the fastest all-electric aircraft. This is what Rolls-Royce says.
— Gadget Tendency (@Gadget_Tendency)
Spirit of Innovation се зарежда от 400 kW електрическо задвижване и акумулаторна батерия с огромна мощ, съдържаща 6 480 кафези. Тя е задоволително огромна, с цел да зареди 7500 смарт телефона.

Системата в самолета разрешава на витлата да се въртят с 2200 оборота в минута, което е няколко пъти по-бързо от центрофугата на перална машина. Той разполага и с термична отбрана, направена от португалски корк , който се употребява и при бутилирането на виновност, предава Daily Mail.
 Venus Aerospace, хиперзвуковият аероплан Mach 12 и какъв брой ще продължава полетът от Лос Анджелис до Токио
Самолетът, който ще стига от Лос Анджелис до Токио за един час

Бъдещето е тук

В изказването си от Rolls-Royce споделят още: " Освен зашеметяващо техническо достижение, планът и международните върхове предоставиха значими данни за нашите бъдещи електрически енергийни и задвижващи системи за напълно електрическа градска въздушна подвижност и хибридно-електрически самолети ". И към този момент нямаме самообладание за това бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР