Транспортът е субсидиарен сектор. Всички подсектори в рамките на транспорта

...
Транспортът е субсидиарен сектор. Всички подсектори в рамките на транспорта
Коментари Харесай

Росен Желязков: Тази криза е безпрецедентна

„ Транспортът е субсидиарен бранш. Всички подсектори в границите на превоза обслужват придвижването на артикули и пасажери. Когато придвижването на пасажери е прекратено, естествено е, че превозът страда “. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в студиото на „ Неделята на NOVA “.

По думите сега 85% при огромните пътнически превозвачи не действат.

„ България е отворена стопанска система. Ние разчитаме на импорт и експорт на продукция. Тогава, когато другите пазари не действат и потреблението мощно понижава, превозът страда “, сподели още той. И добави: „ Големият проблем сега е фактът, че има рецесия и при търсенето, и при предлагането. Тази рецесия е невиждана “.

Според него изключителното състояние като метод, очакван в Конституцията, е изиграло своята роля. „ Оттук нататък би трябвало да останат целенасочените ограничения, които са свързани с предварителна защита на здравето, само че и ограничения, свързани с превъзмогване на рецесията в стопанската система “, разяснява още Желязков.

„ Пандемията не е отминала, само че стремежът ни с всеки минал ден е да се връщаме към нормалността “, уточни още той.

„ Към момента крайната дата на изключителното състояние е 13 май. Ако то не бъде анулирано или удължено, на 14 май няма да имаме такова ", съобщи Росен Желязков. И добави, че до 13 май би трябвало да бъде квалифицирано законодателство, което да ни приготви за излизане от изключителното състояние. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР