Транспорт на бойни машини на пехотата от учебен полигон Ново

...
Транспорт на бойни машини на пехотата от учебен полигон Ново
Коментари Харесай

И пак тръгнаха БМП-тата. Военна колона пое от Ново село към Гърция

Транспорт на бойни машини на пехотата от образователен полигон " Ново село " към Гърция, за това оповестиха от Министерство на защитата по случай постъпили въпроси за напредване на военна техника по националната пътна инфраструктура.

Придвижването е по отношение на ротация на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати, което взе участие в съвместната-българо-американска подготовка " Joint Training " на образователния ни полигон край Сливен.

Съвместната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина, разясниха от ведомството. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип, допълват от МО.

В " Joint Training " вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

" Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат ", изясняват още от военното ни министерство.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР