Траншът възлизаше на 500 млн. евро, уточнява БТА. Информацията, че

...
Траншът възлизаше на 500 млн. евро, уточнява БТА. Информацията, че
Коментари Харесай

Унгария блокира 500 милиона евро военна помощ за Украйна

Траншът възлизаше на 500 млн. евро, прецизира Българска телеграфна агенция. Информацията, че това ще се случи, беше публикувана ден по-рано от италианската организация АНСА, която се базира на свои източници.

" Унгария не е съгласна с обстоятелството, че Европейският съюз, наред с други съществуващи принадлежности, употребява Европейския механизъм за поддръжка на мира само във връзка с Украйна, защото това не разрешава да се насочат задоволително средства за поощряване на ползите на Европейски Съюз в други области ", обявиха от кабинета на държавния представител.

Германският канцлер изиска указател за вредите от войната в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц прикани да бъде основан интернационален указател за вредите от войната в Украйна. Той направи това преди началото на лидерската среща на Съвета на Европа в Рейкявик, съобщи ДПА.

По думите му е доста значимо да бъде основан " указател на вредите, който да разреши с общи старания да бъдат разказани вредите от съветската военна експанзия в Украйна ".

Това ще обезпечи основа за възобновяване на Украйна, сподели той.

Регистърът е належащо изискване, с цел да могат всички да работят с общи данни, съобщи Шолц и добави, че той може да послужи и като база за диалози на интернационално ниво.

" В този смисъл това е извънредно значимо за бъдещето на Украйна ", уточни канцлерът в изявлението си, което той направи към 15 месеца след началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР