Трансформират болница Лозенец в интензивен център за лечение на COVID,

...
Трансформират болница Лозенец в интензивен център за лечение на COVID,
Коментари Харесай

Трансформират болница Лозенецв интензивен център за лечение на COVID

Трансформират болница " Лозенец " в натоварен център за лекуване на Коронавирус, стана ясно след изключителна среща на здравните управляващи, заяви Българска национална телевизия.

Болница Лозенец на следващия ден ще открие 10 кревати. До понеделник те ще станат 40. Тенденцията е лечебното заведение да стане един от огромните центрове за интензивно лекуване на КОВИД, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

Друго решение, взето на срещата, е в едното крило на белодробната болница " Света София " да се открият сред 40-60 кревати, които ще се оборудват отначало. До няколко дни там ще бъде преоборудвано аварийно КОВИД поделение.

Това ще бъде аварийна база за интензивно лекуване на КОВИД, вероятно и на други инфекции, в случай че се появят. През останалото време ще действа като лечебно поделение към болница " Св. Иван Рилски ".

Поетапно се усилват интензивните кревати в множеството лечебни заведения в София, удостовери и през днешния ден зам.-министър Петров.

Най-голям запас има в огромните частни лечебни заведения и в общинските.

Намеренията на здравните управляващи са в интервала от идващите две седмици на всеки 3-4 дни да се откриват по 30 нови кревати. Така съгласно Петров системата ще бъде подсигурена.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР