Tрансформирахме всички Tech Talks събития, които традиционно организираме на месечна

...
Tрансформирахме всички Tech Talks събития, които традиционно организираме на месечна
Коментари Харесай

Владимир Начев е новият регионален мениджър на ЕПАМ за България

Tрансформирахме всички Tech Talks събития, които обичайно организираме на месечна база за ИТ експертите в България, в цифрови сесии за шерване на познание, споделя Владимир Начев, който пое ръководството на българския клон на ЕПАМ Системс.   

- Господин Начев, поемате управлението на ЕПАМ в интервал на оповестено изключително състояние поради разпространяването на COVID-19 в страната. С какви компликации се справяте в този миг?

- В интернационален проект ЕПАМ има повече от 38 000 чиновници, от които 200 в нашия офис в София. На първо място взимаме ограничения с грижа за обезпечаване на здравето и сигурността на всеки един от тях, както и на нашата ИТ общественост. Работим по кредото Remote By Design™ и още преди месец сполучливо преминахме към отдалечен режим на работа във всички наши офиси, за да предпазим здравето на нашия екип.

Същевременно нашите клиенти могат да разчитат на същото качество и сигурност, подсигурени от организационния ни модел и инфраструктурна архитектура. Прехвърлянето на цели екипи в отдалечен режим поставя  напълно нови провокации пред промишлеността и някои от тях са към този момент забележими в страни, известни като обичайни aутсорсинг дестинации.

В ЕПАМ постоянно сме гледали на работата от у дома като на една от многото виртуални местоположения, от които могат да работят екипите ни. Моделът ни на работа е съгласуван с този принцип, а положителната мрежова инфраструктура в България в допълнение оказва помощ на локалната му реализация. Българският ни екип се оправя ужасно в тази обстановка.

- Разкажете ни повече за ограниченията, които предприемате по отношение на COVID-19.

- В световен проект адресирахме неналичието на персонални защитни средства, като нашите инженери от EPAM Continuum сътвориха open-source способ за произвеждане на маски за медицински експерти.

В България сме подготвили подаяние за закупуване на персонални защитни средства и дезинфектанти за Белодробната болница в София. Това е нашата поддръжка към медиците, които се борят за нашето здраве всекидневно.

- Какво се случва с техническите конференции, които организирахте постоянно?

- Tрансформирахме всички Tech Talks събития, които обичайно организираме на месечна база за ИТ експертите в България, в цифрови сесии за шерване на познание. 

На 23-ти април, да вземем за пример, ни следва онлайн конференцията Java Z Day с лектори от целия свят. https://community-z.com/events/java-zday

Всеки от тях споделя знанията си в региона на програмирането с Java, като има лекции както за започващите експерти, по този начин и за напредналите. Естествено, самодейността е изцяло безвъзмездна и към този момент се радва на много регистрации.

- Как изключителното състояние повлия на плановете и клиентите ви?

- В сходни моменти постоянно сме били благонадежден сътрудник за нашите клиенти. Работим с интернационалните компании от финансовата, фармацевтичната, транспортната, комерсиалната и спортната промишленост. За някои от тези области настоящата обстановка основава благоприятни условия и към този момент работим по нови хрумвания. В тази връзка, нямаме понижение в цялостния размера на работата. Единствената смяна на процедура е прекосяването в отдалечен режим на работа, което протече безпроблемно.

- Има ли други промени в активността на ЕПАМ?

- Преди броени седмици преместихме офиса на ЕПАМ в неотдавна приключената постройка Infinity Tower B. Чакаме с неспокойствие да завърши интервала на изключителното състояние и да имаме опция да се възползваме от офиса и необятната тераса с панорама към Витоша.

Автор: Венцислав Савов

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР