Трансферното лято приключи и е време за равносметки. С всяка

...
Трансферното лято приключи и е време за равносметки. С всяка
Коментари Харесай

В Испания, Италия и Германия похарчиха рекордно много за трансфери

Трансферното лято завърши и е време за равносметки. С всяка последваща година футболът става все по-скъп феномен. Поне това е изводът от покупко-продажбите през топлите месеци на 2019 година

В Англия не съумяха да бият върха си за изхарчени пари за прехвърляния, макар че небрежно пръснаха 1,41 милиарда паунда. Очаквано това е най-високата сума на състезание.
Лято по британски - рекордно безценен бранител и харчещ " Арсенал " За пета поредна година клубовете във Висшата лига минават границата от 1 милиарда паунда
Що се отнася до подгласника, би трябвало да отбележим, че в Испания гледаха да не отстъпват на Острова. Тимовете в " Ла Лига " са похарчили 1,24 милиарда паунда за нови футболисти. Това е самобитен връх за испанския футбол. Най-скъпият трансфер е прекосяването на младия Жоао Феликс от " Бенфика " в " Атлетико " Мадрид за 114 млн. паунда.

Снимка: Reuters

Иначе в " Реал " Мадрид изхарчиха най-вече пари за нови футболисти. След завръщането на Зинедин Зидан отпред, " белите " взеха петима футболисти, а емблематична е договорката за Еден Азар от " Челси " против 90 млн. паунда. В " Барса " пък най-скъп е Антоан Гризман, който пристигна от " Атлетико " Мадрид за 108 млн. паунда.

Италия се подрежда на трето място в летните разходи. 1,06 милиарда паунда минаха в ръцете на други тимове в подмяна на футболни качества. Това също е връх.

Там първенецът " Ювентус " е отличник по изхарчени пари, а най-скъп е Матайс Де Лихт, който дойде от " Аякс " за 77 милиарда евро. Ромелу Лукаку мина в " Интер " от " Манчестър Юнайтед " за 58,5 млн. паунда и също способства за скока със 17% на харчовете за нови футболисти по отношение на предишния сезон.

В Германия са относително спестовни. Само 670 млн. паунда бяха изхарчени за нови играчи - нов връх.

Снимка: Reuters

Очаквано най-вече пари пръснаха от " Байерн " Мюнхен. Лукас Ернандес е най-скъпата покупка. Той пристигна от " Атлетико " Мадрид за 72 млн. паунда.

Снимка: Getty Images

605 млн. паунда са харчовете във френското състезание. Въпреки рецесията, " Монако " отпусна най-вече, а най-скъпата покупка е Висам Бен Йедер, за който " Севиля " взе 36 млн. паунда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР